Huawei P30 Pro vs. iPhone 11 Pro Max. Jak dopadl noční fotoduel z Paříže?

Huawei P30 Pro vs. iPhone 11 Pro Max. Jak dopadl noční fotoduel z Paříže?
  • V noci jsme fotili s aktivovaným, ale i vypnutým nočním režimem
  • U velmi temných scén Huawei jednoznačně vítězí nad iPhonem
  • Brzy vám přineseme fotoduel s Mate 30 Pro i Pixelem 4

V návaznosti na předešlý článek, kde jsme porovnávali, jak fotí iPhone 11 Pro Max a Huawei P30 Pro ve dne, vám přinášíme také slibovaný noční fotoduel. V něm jsme z obou dvou smartphonů vytáhli pomyslné maximum a otestovali je jak v noční Paříži, kde to hýří všemi barvami a světly, tak také v naprosté tmě v pražském parku „Stromovka“, kde jsme se místy ocitli v naprosté tmě bez jediné pouliční lampy v dohledu.

Za zapůjčení iPhonu 11 Pro Max děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete zakoupit.

První část fotoduelu porovnává fotografie bez aktivovaného nočního režimu. Ten se u Huawei P30 Pro spustí manuálně přímo v aplikaci fotoaparátu. U iPhonu je tomu jinak a telefon uzná za vhodné sám, kdy má noční režim aktivovat. V obou dvou případech jde o identický princip, tedy prodloužení expozice, pořízení několika snímků a následné „prosvětlení“ scény. U obou dvou telefonů jsme tedy důsledně dbali na to, aby byly všechny snímky pořízeny ve standardním „denním“ režimu bez aktivovaného nočního focení. Pro nastavení co nejpodobnějších podmínek jsme v obou dvou případech fotili z ruky a bez zapnuté AI u Huawei (u iPhonu možnost vypnout/zapnout AI není k dispozici).

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) náleží iPhonu 11 Pro Max, druhý pak Huawei P30 Pro (posuvník umístěn vlevo).

V druhé části testu jsme se vydali do naprosté temnoty Královské obory, kde jsme hned po vstupu do parku vyfotili dvojici snímků, tentokrát s aktivovaným nočním režimem. V případě iPhonu jej telefon aktivoval sám, u Huawei jsme noční režim spustili manuálně. I tentokrát jsme fotili bez stativu přímo z ruky, tedy nejběžnějším způsobem, jakým uživatelé obvykle fotí.

Délka pořízení nočního snímku trvala u Huawei přibližně dvojnásobek času, výsledek je ovšem na první pohled neporovnatelný. Zatímco Huawei u první fotografie, kde by se dala „tma krájet“, vysvítil cestu i stromy v pozadí, u iPhonu je obrázek značně horší, postrádá detaily a trpí výrazně viditelnějším šumem. Podobná situace se opakovala i u dalšího snímku a i přesto, že si s ním tentokrát iPhone poradil o něco lépe než v předchozím případě, na Huawei stále ztrácí. V případech stání v blízkosti pouličního osvětlení či jiného zdroje světla se situace vyrovnala a oba dva telefony vyfotily obdobně vypadající fotografie. Výsledek můžete ostatně porovnat sami a o váš názor se podělit v komentářích níže. Brzy vám přineseme rovněž fotoduel s Huawei Mate 30 Pro a Pixelem 4.

Ukázkové fotografie v originálním rozlišení

Snímky si můžete prohlédnout i v plném rozlišení. Fotografie stačí přiblížit v galerii pomocí ikony lupy.

Apple iPhone 11 Pro Max
Huawei P30 Pro
Diskuze ke článku
Dave
Jinak chválím za konečně pořádný noční fotoduel :)
Porydge
Tak moc se Kuchta chvástal kamerama (stejně jako vším ostatním) na představení iPhonu 11 jak jsou nejlepší a nakonec ho levnější Číňánek vyplesknul jak malou děvku. Chci vidět reakce všech samozvaných "profesionálních fotografů" po zhlédnutí tohoto srovnání. Přirovnávají Pro Max s zercadlovkama za statisíce a přitom se nechytá ani na konkurenční stroj, kterej je o třetinu levnější.
rrr
Huawei ma lepsi fotky!
Dave
P30 Pro jasný vítěz...dá se čekat že fotky u p30 občas potáhnou do žluté díky RYB senzoru, co je ale zvláštní, že u některých to táhne více u iphonu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze