Jak bude vypadat iPhone 8? Podívejte se na vizi našeho čtenáře

19
Jak bude vypadat iPhone 8? Podívejte se na vizi našeho čtenáře
  • Čtenář mobilenet.cz předvedl vlastní vizi nového iPhonu
  • Jeho iPhone X vychází ze spekulací a úniků o iPhonu 8 i z vlastní fantazie
  • iPhone 8 má podle něj mít třeba bezrámečkový OLED displej s integrovananým Touch ID

Nový iPhone ještě není až tak úplně za dveřmi, ale minimálně fanoušci Applu se na něj velice těší. Internetem proto kolují mnohé spekulace i úniky informací, kterým se při velikosti dodavatelského řetězce, který Apple pro výrobu iPhonu potřebuje, nedá zabránit. A právě na základě úniků a vlastních přání vytvořil čtenář mobilenetu Filip Trefil vlastní vizi, kterou označil iPhone X. Nás vize zaujala a rozhodli jsme se, že se o ni s vámi podělíme.

Fanoušek Applu se pokusil vžít do kůže dvorního designéra společnosti Jonyho Iva a telefon navrhoval tak, aby to byl na první pohled iPhone, ale zároveň také produkt, který přinese něco nového. „Měl jsem představu telefonu, který nebude jen iterací současného iPhone designu, ale přinese do jablečné řady něco nového. Zároveň ale pořád musí jít na první pohled o iPhone – elegantní, jednoduchý, symetrický,“ píše na svém webu autor.

Jak tedy koncept vypadá? iPhone X má zahnutý OLED displej o úhlopříčce 5,7 palce a Retina rozlišení 1 636 × 3 072 pixelů. Poměr stran displeje této představy iPhonu je tedy 1:2. Přímo do OLED panelu je zabudována i čtečka otisků prstů Touch ID.

iPhone X sreen

Vize se příliš neliší od posledních spekulací a úniků, které hovoří o 5,8palcovém telefonu s poměrem stran 18,5:9. Velký displej očekávaného iPhonu se má nicméně vejít do těla telefonu, který bude jen o málo větší než současný 4,7palcový iPhone 7. Důvodem má být takřka bezrámečková konstrukce telefonu po vzoru Samsungu Galaxy S8.

iPhone X Touch ID

Poslední neoficiální informace navíc hovoří i o tom, že by se Applu mělo skutečně podařit integrovat čtečku otisků přímo do displeje. Tato zpráva údajně pochází od nejmenovaného zdroje z firmy TSMC, která pro nové iPhony bude vyrábět procesor A11. Informace by tedy snad měla mít jistou relevanci.

Pokud ještě zůstaneme u displeje, Filip Trefil věří, že iPhone využije potenciálu OLED displeje a přijde s tzv. Ambient režimem, který umožňuje nepřetržitě na displeji zobrazovat důležité informace, jako je čas a datum. Ani tato domněnka nemusí být mimo. U telefonů s OLED displejem totiž tato funkce není ničím neobvyklým a iPhonu by určitě slušela.

iPhone X Ambient

V souladu s často kolujícími spekulacemi je i duální fotoaparát iPhonu X, který má čočky umístěné netradičně pod sebou. Takové umístění by totiž telefonu mohlo pomoci pořizovat širokoúhlé záběry při držení na šířku. Návrh pak počítá i s 8megapixelovou přední kamerou, která bude disponovat funkcí rozpoznávání obličeje.

iPhone X dual lens

Za spíše nepravděpodobné ale považujeme další dva prvky, kterými návrh disponuje. Tím prvním je univerzální port USB-C, druhým Touch Bar známý z nejnovějších MacBooků Pro. Co se týče použití USB-C, není pochyb o tom, že se jedná o velice šikovný univerzální port. Na počítačích Applu je ostatně vidět, že mu firma do budoucna věří. U iPhonů a iPadů se nicméně prozatím neočekává, že by se Apple vzdal vlastního Lightning konektoru. Důvodem mohou být prostředky investované do jeho vývoje i velké množství různého příslušenství kompatibilního právě s Lightningem, které mezi uživateli Applu koluje. Mezi výrobci příslušenství s tímto konektorem má navíc Apple značně prominentní pozici, což je výhoda, kterou by firma přechodem na USB-C ztratila.

iPhone X USB-C

Touch Bar pak za čistou fantazii považuje i autor vize, ale u svého konceptu jej použil coby „fajn vychytávku“. Touch Bar je u iPhonu X umístěn místo hardwarových tlačítek pro zeslabování a zesilování.

iPhone X Touch Bar

Posledním detailem iPhonu X, který jednoznačně stojí za zmínku, je matná plocha na spodní části zad iPhonu, která má odkazovat na původní iPhone. V podání Filipa Trefila prvek vůbec nevypadá špatně a vlastně by ani nebyl od věci. iPhone 8 má být totiž telefonem oslavujícím 10 let iPhonu. Model, kterým revoluce na poli mobilních zařízení začala, by si takovouto vzpomínku určitě zasloužil.

iPhone X 1

Zdroje: filtrefil.cz, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Yuri
Pripomína mi to až moc S8. Na druhú stranu, neviem, čím iným by sa mohol Apple inšpirovať.
Mike
USB C... Haha, to Apple nespravi. Vies kolko zarabaju na licenciach na Lighting connector?
MrQuick
Krásnej render, ovšem kdo si představuje něco takového, bude podle mne hodně zklamán. Applu se opět daří zabezpečit jakýkoliv únik informací, ale vůbec by mne nepřekvapilo, kdyby realita byla mnohem přízemnější, než si této očekávací fázi všichni fanoušci představují.
Jozino
Napad aj spracovanie velmi zaujimave a inspirativne :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze