iWant otevřel novou prodejnu na Smíchově, slevy nalákaly mnoho zájemců

16
iWant otevřel novou prodejnu na Smíchově, slevy nalákaly mnoho zájemců
  • V pátek 13. 4. otevřel iWant svoji v pořadí již devátou prodejnu, zajímavé slevy nalákaly desítky zákazníků
  • Prodejna byla otevřena přesně ve 13:00 hodin, kdy do prodejny vstoupili první zájemci
  • Kromě slev na iPhone 7 a MacBook Air se zákazníci mohli těšit na slevu 13 % na veškeré zboží
  • I v nové prodejně na Smíchově fungoval nový typ odbavení zákazníků, zájemci ve frontě zaměstnancům nahlásili svůj požadavek a mohli klidně odejít na kávu

iWant na Smíchově

Společnost iWant otevřela v pořadí již 9. prodejnu, druhou v Praze. I když se pátek 13. všeobecně považuje za den plný neštěstí, na pražském Smíchově panovala zcela opačná nálada. Desítky a desítky zákazníků čekali před prodejnou na zajímavé slevy, někteří dokonce již od 9. hodiny ranní, tedy zhruba 4 hodiny před plánovaným otevřením prodejny. Fronta se plnila velice rychle, o klidnou atmosféru se starali konzultanti společnosti iWant, kteří rozdávali malé občerstvení a zároveň zapisovali objednávky zájemců do iPadů.

iWant OC Nový Smíchov

Nový typ odbavení je pro zákazníky velice příjemným benefitem. Zájemci stačilo nadiktovat zaměstnancům o co má zájem a následně mohli odejít klidně i na kávu, případně mimo obchodní centrum. Jakmile byla objednávka připravena, dorazila jim SMS zpráva. Takový způsob přitom šetří čas jak zájemcům, tak i zaměstnancům.

A jak vlastně nová prodejna vypadá? Dle očekávání velmi podobně jako zbylé prodejny společnosti iWant. Je to logické, jako Apple Premium Reseller musí iWant dodržovat vnitřní směrnice, na jejíž plnění dohlíží zástupci společnosti Apple. Příjemným benefitem, který však není u iWant novinkou, je speciální „servisní okénko“, kde se vyřizují nejčastější opravy, tedy rozbité displeje, základní čištění a podobné problémy.

Pokud je poškození závažnějšího charakteru, odesílá se výrobek přímo do plně vybaveného servisního střediska. K záruční opravě vám přitom stačí sériové číslo výrobku, podle kterého si zaměstnanci ověří, zda je daný výrobek v záruční době (ať už té roční celosvětové, nebo delší, v případě nákupu například v ČR).

Pár zajímavostí

  • nejoblíbenějšími produkty ke koupi se staly iPhone a MacBook
  • fronta se tvořila již od 9:00, akce započala ve 13:00 přesně a poslední zákazník byl odbaven ve 22:45, otevírací doba se tak prodloužila o téměř 2 hodiny
  • na všechny zákazníky se dostalo: pokud nebylo zboží přímo skladem na prodejně, dodal iWant zboží za zvýhodněnou cenu
  • nejčastější položená otázka byla směrována na dostupnost produktů na prodejně

Přímo na místě jsme se mohli detailně seznámit například s iMacem Pro, který v základu stojí téměř 140 tisíc korun. Nový iMac je dodáván s klávesnicí a myší v elegantní tmavě šedé barvě, tento set lze zakoupit i samostatně. Na tmavě šedém provedení si však připlatíte, u klávesnice a Trackpadu zhruba 800 Kč, na myši dokonce ještě o pár set korun více.

Prohlédnout jsme si mohli také nejnovější iPad (2018), který se skvěle hodí do školského prostředí, tvrdí to tedy alespoň Apple. V základu vyjde iPad na 9 tisíc korun, potěší podpora pera Apple Pencil (dostupný samostatně jako volitelné příslušenství), trochu méně pak přítomnost starší verze čtečky otisků prstů Touch ID. Na první pohled byste si nový iPad spletli s původní generací, zvláště pak v základním černém barevném provedení.

Celá prodejna je rozdělena na několik hlavních sekcí, což vnímají především zaměstnanci, zákazníky má rozestavění jednotlivých stolků zkrátka jen upoutat. Hned u vchodu se nachází hlavní a nejdůležitější novinky – nejnovější iPhony, dále pak MacBooky, Apple Watch a další produkty. Na jednom ze stolů je i výběr toho nejlepšího z nabídky Applu, u jednoho stolku se tak snadno seznámíte jak s iPhonem, tak s MacBookem Pro, Apple Watch a dalšími produkty.

V prodejně nechybí i edukační část, kde bude iWant pořádat různé semináře a setkání se zákazníky. Této části vévodí i velká televize s (jak jinak než) Apple TV. Všechny úseky na sebe elegantně navazují a i přes sterilní čistotu jsme se uvnitř cítili velice příjemně. Aby se uvnitř cítili příjemně i první návštěvníci prodejny, celou akcí provázel moderátor Evropy 2, Bob Švarc.

Zajímá vás, jaké akce nalákaly takové množství zájemců? iWant nabízel slevy na Apple iPhone 7 32 GB, který byl k dostání za 13 490 Kč, svoji pozornost si získal i iPhone SE za necelých 8 tisíc korun. V nabídce nechyběla ani stálice v podobě MacBooku Air v základní výbavě (128 GB, 8 GB RAM) za 20 990 Kč. Na zbylé produkty z nabídky bylo možné získat slevu 13 %.

Účastnili se otevření nové prodejny iWant? A co jste si odnesli?

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
A kdyby nedali slevy, tak tam nikdo ani nevleze... :-D :-D
Phalanx
To je nějaká komerční prezentace? Nebo nelze psát o jiných věcech než otevření Apple / Huawei / Samsung / Okay / Electroworld prodejny?
briza
A?
Tomáš
Fakt má ipad (2018) touch id první generace? Odemyká se mi mnohem rychleji, než SE :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze