Apple právě představil levnější iPad s hromadou školního softwaru

46
Apple právě představil levnější iPad s hromadou školního softwaru
  • Nový iPad má úhlopříčku 9,7 palce
  • Představen byl také ClassKit pro školy
  • Cena pro školy bude 299 dolarů (zhruba 7,5 tisíce korun s daní) a 329 dolarů (něco přes 8 tisíc s daní) pro všechny ostatní

Apple právě představil na konferenci v Chicagu levnější variantu iPadu. Jeho design zůstal stejný jako u všech ostatních iPadů a nechybí mu ani Touch ID.

Apple iPad 9,7\"

Nový iPad má procesor Apple A10, který dobře známe z iPhonů 7 a 7 Plus. Fotoaparát má rozlišení 8 Mpx, umí natáčet videa ve Full HD a na jedno nabití tablet vydrží pracovat až 10 hodin. Nechybí ani podpora Apple Pencilu. Apple také tvrdí, že právě tento iPad bude výkonnější než některé notebooky.

Apple dává jasně najevo, že tento iPad bude sloužit primárně pro studenty a kromě něj představil i spoustu nového softwaru. Například iBooks Author, který byl doposud dostupný pouze na macOS a nabízí spoustu možností jako podporu Apple Pencilu či možnost pracovat na knize ve více lidech. Mezi další software, který Apple představil, se řadí ClassKit, díky kterému půjde iPad sdílet s více studenty. Celkem Apple představil trojici nových aplikací – Classroom, Apple School Manager a Schoolwork. Díky nim bude moci učitel snadno nasdílet žákům studijní materiály a kromě jiného budou mít o každém žákovi detailní přehled.

Cena nového iPadu je 299 dolarů pro školy (zhruba 7,5 tisíce korun s daní) a 329 dolarů (něco přes 8 tisíc s daní) pro všechny ostatní. Zakoupit jej lze ve stříbrné, vesmírně šedé a zlaté variantě.

Apple iPad 9,7" 128 GB LTE

Konstrukce240 × 169,5 × 7,5 mm, 478 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 9,7" (2 048 × 1 536 px)
ProcesorApple A10,
Paměťdisk: 128 GB
akumulátor?

Zdroj: live.theverge.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Ing. Anton
V ipadoch je od A7 desktop class cpu, staci si pozriet aky ma v Geekbench vykon A10 a pochopis. S prehladom dava vykon ako desktopova i3/i5.
Za tu cenu dostanes zariadenie ktore ma kvalitne telo, vykonny HW, fantasticku vydrz na bateriu a podporu full tablet aplikacii a nie roztiahnute apky ako na droidoch.
Xwert Is
Xwert Is
A to je jediná vec čo Apple dnes ukázal? To akože kvôli takejto prkotine robili event?
Blue Sun
Blue Sun
"Apple také tvrdí, že právě tento iPad bude výkonnější než některé notebooky." No, pokud mají na mysli lowend s Celerony a Atomy, pak bezesporu jo... Jinak pápá.
Petr
Za tu cenu bezkonkurenční.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze