IUNI U2: hliníkový dravec z Číny

10

Výrobce IUNI bude pro mnohé, včetně mě samotného, neznámým výrobcem. O to větší rozruch vzbudí se svojí novou vlajkovou lodí U2, která má skutečně co nabídnout. Mezi prodejní esa bude patřit hliníkové tělo, čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 či velmi kvalitní 16Mpx fotoaparát a korunu tomu všemu nasadí svojí nízkou cenou. Co na něj říkáte?

Jeden z méně známých výrobců se chce za pomoci své vlajkové lodi pro letošní rok dostat do širšího podvědomí veřejnosti. Nelehkou a dlouhou cestu by mu měl usnadnit a zpříjemnit nedávno představený model s označením U2.

IUNI U2

U čínských výrobců jsme většinou zvyklí, že výpočetní výkon jejich nejvybavenějších zařízení obstarává dvorní dodavatel MediaTek. Což je v podstatě pochopitelné, přihlédneme-li k prodejní ceně těchto zařízení, která jsou leckdy více než o polovinu levnější, než top zařízení výrobců, jako jsou Sony či Samsung.

Nová vlajková loď U2 má šanci výrazně ovlivnit prodeje top zařízení těchto výrobců. Když si někdo v duchu řekne „Čína“ napadne ho třeba nekvalitní zpracování a laciné materiály. U tohoto modelu tento předsudek skutečně nehrozí. Novinka je totiž tvořena jednolitou hliníkovou konstrukcí tzv. unibody tělem. To dává tušit, že zpracování by mělo být na vysoké úrovni. Do prodeje se dostanou tři barevné varianty – černá, stříbrná a zelená.

Mezi největší slabiny bude patřit nižší kapacita baterie (2 200 mAh), za jejíž výrobou stojí Samsung. Uvnitř zařízení se nachází výkonný čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 pracující na frekvenci 2,2 GHz. Doplňuje jej štědrá porce operační paměti RAM, konkrétně 3 GB a grafický akcelerátor Adreno 330. V oblasti datových technologií bude scházet podpora sítě LTE. Budoucí majitel se tak bude muset spokojit „pouze“ s technologií HSPA+ DC s maximální rychlostí pro stahování 42 Mb/s. Místo nezbylo ani na NFC anténu.

IUNI U2

Na slot pro paměťové karty sice nezbylo místo, ale mnohým jistě vystačí interní paměť s kapacitou 32 GB. Také dotykový displej snese srovnání s těmi nejlepšími. Nabídne úhlopříčku 4,7 palce s dostatečným rozlišením 1920 × 1080 bodů s jemností 469 PPI. Použitá technologie je typu LTPS. Menší zklamání zavládne nad zjištěním, že operační systém představuje Android verze 4.3 Jelly Bean, raději bychom uvítali nejnovější verzi 4.4 KitKat, výrobce navíc implementoval vlastní grafickou nadstavbou IUNI.

IUNI U2

Další zajímavost číhá v oblasti fotoaparátu. Je více než zřejmé, že se výrobce nechal inspirovat modelem HTC One. Stejně jako tomu je u HTC One, tak i U2 používá technologii fotoaparátu UltraPixel a to v případě přední kamery, která má rozlišení 4 megapixely. Hlavní kamera nabídne poměrně velké rozlišení 16 megapixelů a první výsledky ukazují, že výrobce se kromě co největšího počtu megapixelů, zaměřil i na kvalitu senzoru, potažmo objektivu a post processing.

A teď asi to nejpříjemnější nakonec, kdy se řada z vás začne blaženě usmívat. Kromě barevných variant se budou prodávat i dvě verze lišící se specifikacemi. Méně vybavená verze s 16GB interní pamětí a operační pamětí RAM o velikosti 2 GB se prodává za 1 799 Yuanů (v přepočtu za stěží uvěřitelných 7 500 Kč). Lépe vybavená verze s větší interní pamětí o velikosti 32 GB a s 3 GB RAM bude stát 1 999 Yuanů (cca 8 400 Kč). Já osobně bych se nezlobil, kdyby výrobce s tímto modelem vstoupil na český trh.

Zdroje: iuni.com

Diskuze ke článku
Junak Sokolsky
... tak ted jen aby se objevil u nas, bude stacit jen ten lepsi model :))
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Mno nevyzerá najhoršie, ale s tou batériou je to bieda, veď už 3000mAh je málo.
Mimochodom, UltraPixel nie je technológia, je to len marketingový výmysel HTC.

"Hlavní kamera nabídne poměrně velké rozlišení 16 megapixelů a první výsledky ukazují, že výrobce se kromě co největšího počtu megapixelů, zaměřil i na kvalitu senzoru, potažmo objektivu a post processing."

Kde sú tie prvé výsledky? :)
lte
Jen dalsi cinsky odpad bez moznosti pripojeni na lte site!!!
Jiří Jícha
Jiří Jícha
Autor: Doporučuji přečíst si znovu článek a opravit po sobě textové chyby ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze