iPhony 14 mají mít více RAM. Pro verze i novější standard LPDDR5

11
iPhony 14 mají mít více RAM. Pro verze i novější standard LPDDR5
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Základ má tvořit 6GB operační paměť
  • Dosavadní iPhony využívají starší typ LPDDR4X

Současné iPhony 13 si musí v základu vystačit s pouze 4GB operační pamětí. Více, konkrétně 6 GB RAM, nabízí pouze varianty Pro. U všech verzí však platí, že Apple nasadil starou technologii LPDDR4X. Na tomto by se dle digitimes.com mělo mnohé změnit. V prvé řadě se standardem stane 6GB operační paměť, respektive ta bude jistotou u základních modelů iPhone 14 a iPhone 14 Max. Varianty s přídomkem Pro by se mohly dočkat až 8GB operační paměti.

Další změna se má týkat standardu. Zatímco standardní verze iPhonů 14 si údajně ponechají stále postarší LPDDR4X, varianty Pro by se konečně měly dočkat moderního typu LPDDR5 a rychlostně se srovnat s konkurenty.

V případě chystaných iPhonů se můžeme připravit i na odlišnosti v procesorech. Opět se budou dělit základní a Pro verze. iPhony 14 (Max) si mají zachovat procesor Apple A15 Bionic. Nový procesor, označený zřejmě jako Apple A16 Bionic, by měl být výsadou modelů Pro.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Takže dva modely s novou tech, a zbytek zbytečné modely se stejným výkonem atd, ale s vyšší cenou než loňské modely..
Daniel Kickboxer
Daniel Kickboxer
Pokud se stane, že iPhone 14 vyjde s procesorem A15 jako má iPhone 13 je to podle mě dost velký podvod na zákazníka. Podpora iOS se totiž odvíjí podle použitého procesoru. To tedy znamená, že iPhone 14 bude mít stejně dlouhou podporu jako iPhone 13.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze