iPhonu 8 pomůže s rozšířenou realitou speciální laserový systém

3
iPhonu 8 pomůže s rozšířenou realitou speciální laserový systém
Fotografie: apple.com
  • Apple spatřuje velký potenciál v rozšířené realitě
  • Důkazem je vývojářský nástroj ARKit, ale pouze u softwaru nejspíš nezůstane
  • iPhone 8 má přijít s novým laserovým systémem pro přesnější měření okolí

Jak jsme již naznačili v článku o iOS 11, Apple spatřil velký potenciál v rozšířené realitě (AR = augmented reality). Společnost proto představila vývojářský nástroj ARKit, díky kterému budou moci vývojáři snadno vytvářet aplikace pro iOS, jež budou AR využívat. V praxi to znamená, že budou přicházet aplikace, které uživateli umožní obohatit si realitu skrze fotoaparát iPhonu či iPadu o modely 3D objektů.

Podle posledních zvěstí o iPhonu 8 to ale vypadá, že u softwaru Apple neskončí. Nový iPhone má jít rozšířené realitě naproti i hardwarově, a to skrze nový 3D laserový systém. Speciální senzory umístěné na zadní části telefonu mají umožnit přesnější detekci okolí, precizní měření objektů a podobně.

iPhone 8 renders

Apple má konkrétně využívat laserový systém VSCEL, který je schopný měřit vzdálenost mezi telefonem a objekty tak, že je vyslán laserový paprsek, který dolétne k objektu a následně se odráží zpět do senzoru. Systém má i vlastní procesor a za jeho implementaci do nového iPhonu Apple zaplatí zhruba 2 dolary za kus.

Systém VSCEL tedy umožní přesnější mapování okolí a tím i přesnější umisťování virtuálních 3D objektů. Velkou výhodou pak je, že technologie umožní fotoaparátu iPhonu lépe ostřit a pomůže tak uživateli pořizovat ještě hezčí fotografie.

Zdroje: 9to5mac.com, fastcompany.com

Diskuze ke článku
Andy_S
Takze vlastne vylepseny Project Tango. Zajimave.
Řezňýk
Tak to se bojím domýšlet, jak by mohl Apple takovou věc pomrvit. #lasergate

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze