iPhone 8 přijde ve třech verzích, jedna z nich s OLED displejem

26

Jednou z novinek iPhonu 8 má být OLED displej. Výrobci panelů ovšem nebudou schopni plně uspokojit poptávku Applu, a kalifornská firma má proto přijít hned se třemi verzemi nového iPhonu, z nichž OLED displej má mít jen jeden. V souvislosti s iPhonem 8 se spekuluje i o celoskleněném těle, virtuálním tlačítku Home či bezdrátovém nabíjení.

Apple má u iPhonu 8 podle všeho v plánu přijít s OLED displejem, což není nikterak nová informace. Problém je ovšem v tom, že výrobci těchto displejů prozatím nemají dostatečné výrobní kapacity na to, aby poptávku Applu pokryli. Výroba OLED displejů je totiž náročná a o jejich masovou výrobu se starají v zásadě jen čtyři velké firmy – Samsung, LG, Sharp a Japan Display. Výroba panelů pro Apple má v roce 2017 navíc zůstat výhradně na bedrách Samsungu a je jasné, že se stále rostoucí poptávkou po iPhonech nebude schopen držet krok. K výrobě displejů pro iPhony se hlásil také šéf Sharpu, ale tato informace se nepotvrdila.

iPhone family

Přečtěte si také:

Analytici proto soudí, že Apple OLED displej nasadí jen v omezené míře. Nový iPhone má přijít hned ve třech verzích, z nichž pouze jedna bude zcela novým telefonem s tímto typem displeje. Tato verze bude mít za cíl stát se výstavním modelem, kterým firma oslaví desáté výročí představení iPhonu. Má se zároveň jednat o finální zkoušku nových displejů, kterým se Apple u telefonů dlouho bránil, ale opatrně je již nasadil nejdříve do Apple Watch a následně v podobě Touch Baru i do nových MacBooků Pro.

Prémiový iPhone s OLED displejem má poprvé přijít také s virtuálním tlačítkem Home, díky čemuž bude moci displej zaujímat prakticky celou svrchní plochu telefonu. Spekuluje se také o návratu ke skleněnému provedení, které si uživatelé pamatují z dob iPhonu 4 a 4S. Velikost displeje u OLED varianty je zatím otázkou. Někteří mluví o úhlopříčce 5,5 palce, kterou již Apple u většího iPhonu používá, jiní o „zlaté střední cestě“ v podobě 5palcového panelu.

Zbylé dva modely iPhonů budou podle uznávaného analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities nadále nabízet LCD panely a oproti iPhonům 7 a 7 Plus přinesou spíše evoluční než revoluční změny. Co se týče využití duálního fotoaparátu, ten by měl zůstat exkluzivním pro větší iPhone a 4,7palcová varianta se ho tedy podle všeho nedočká. Všechny, nebo alespoň některé z nových iPhonů, se snad dočkají i bezdrátového nabíjení. Ve Foxconnu, kde jsou iPhony vyráběny, již totiž speciální modul pro bezdrátové nabíjení testují. Zda ale včas vznikne technologie, se kterou by byl Apple spokojen, je zatím otázkou.

Zdroje: bloomberg.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Pavel Toman
Pavel Toman
je to super už se na něj těším ale byl bych rači za nástupce SE, chci nový iPhone ale už nechci 5'' :D
Andy
Taky jsem zvědavý a hlavně doufám ze se poresi dostupnost, protože tento rok je to s 7 plus katastrofa. Jinak mám 7 i 7 Plus a jsem maximálně spokojený.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Z tohto článku priam až srší autorova zaujatosť voči Apple...
A kedy sa konečne svet dočká revolučného iPhonu? Už tretím rokom tu máme takmer rovnaký telefón...
Var-G
Takže oba iPhony s LCD budou mít opět stejný design, který se táhne od šestky, která už je stará? Tak to je fakt paráda.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze