Potvrzeno: budoucí iPhony nabídnou OLED displej

20

Příští rok to bude 10 let od příchodu vůbec prvního iPhonu a nejen fanoušci očekávají zásadní novinky. Jedna je nyní potvrzena. Minimálně jedna z variant budoucí generace iPhonů bude disponovat moderním OLED displejem.

Apple

Od představení vůbec prvního iPhonu uběhne v lednu 2017 přesně deset let. Poměrně nedávno jsme vám historicky první Apple iPhone připomněli také v rámci seriálu Retro. V příštím roce se od Applu očekává mnohé. Po třech letech by mělo dojít ke změně vzhledu zařízení a také zřejmě přibudou nové funkce, kterými by výrobce mohl oslavit významné výročí. Spekuluje se tak například nad tím, že Apple představí v jeden den hned tři nové iPhony lišící se velikostí. K již dobře známým úhlopříčkám 4,7 palce a 5,5 palce by měla přibýt „zlatá střední cesta“ v podobě verze s 5palcovým displejem.

TIP! Recenze Apple iPhone 7 – Vytěžené maximum

Apple iPhone 7

Mezi spekulacemi se dlouho objevovala také technologie displeje. To již nyní neplatí, neboť prezident společnosti Sharp Tai Jeng-wu potvrdil, že Apple bude odebírat jejich OLED displeje pro použití v další generaci svého iPhonu. Ze strany Applu jde o krok správným směrem. Výrobu bude mít dobře pod kontrolou, neboť iPhony pro něj vyrábí firma Foxconn, která právě Sharp letos koupila. Současně je v OLED displejích budoucnost, a to nejen z hlediska úspory energie. Můžeme se dočkat například zakřiveného displeje na dalších iPhonech a v budoucnu i ohebných modelů.

Zdroje: phonearena.com, slashgear.com, asia.nikkei.com

Diskuze ke článku
Leader
Pro Samsung to bude zlatý důl pokud bude dodavatelem po těch notech
Jan Enter
Jan Enter
Apple dohání svět. V cenách už předehnal ... ;-)
Absolut Nowak
Tak to všem VYPÁLÍ rybník!
Pepan
Že by na konspiračních teoriich o tom že MiX je výsledkem průmyslové špionáže ehm inspirace budoucím iPhone něco bylo? Pokud Apple vezme display od Sharpu, tak se můžeme dočkat i jiných prvků zapůjčených od Aquosu, stejně jako má MiX.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze