Tenčí, lehčí a levnější. Takové mají být nové displeje pro iPhone Xs Max

5
Tenčí, lehčí a levnější. Takové mají být nové displeje pro iPhone Xs Max
  • Nová technologie nabídne takzvané Y-Octa panely, které Samsung použil například u Galaxy Note9
  • Méně použitých vrstev v displeji by mělo zajistit lepší viditelnost na slunci

Displej iPhonu Xs Max, který momentálně kraluje žebříčku DisplayMate, je vykoupen vysokou výrobní cenou a ještě vyšší přirážkou, která se projeví hlavně u konečného spotřebitele. Tajemstvím rovněž není, že tyto špičkové panely dodává Samsung, který je zároveň jedním z hlavních konkurentů Applu.

Apple iPhone Xs Max

Pravděpodobně právě kvůli vysoké výrobní ceně má Samsung začít dodávat novou verzi OLED panelů, které budou levnější, ale překvapivě budou mít také lepší zobrazovací vlastnosti. Podle dostupných informací se má jednat o takzvané Y-Octa panely, které najdeme i v Galaxy Note9, S9 nebo S9+.

Díky nové technologii budou dodávané zobrazovače lehčí, tenčí a také levnější, což se projeví na menších výrobních nákladech celého zařízení. Navíc by mělo méně použitých vrstev v displeji zajistit také lepší viditelnost na slunci. O výsledku se budeme moci přesvědčit na vlastní oči již u modelů vyrobených v příštím roce. Nechá si Apple za kvalitnější, ale také levnější displeje připlatit, nebo se rozhodne ceny snížit, co myslíte?

Technické parametry Apple iPhone Xs Max

Kompletní specifikace
Konstrukce157,5 × 77,4 × 7,7 mm, 208 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 6,5" (2 688 × 1 242 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A12 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 256 GB / 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor3 174 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:53 hodin
Dostupnostzáří 2018,
Diskuze ke článku
Petr
Trošku nelogické že teda s9 má ten display,ale je horší podle testu nez u IP
Marduck
Kromě návratu k plochému displeji Samsung chystá i další změny. Nová generace OLED displejů pojmenovaná jako M9 má totiž přinést lepší zobrazovací vlastnosti. Výrobce se zaměřil na spolupráci s novými dodavateli chemikálií potřebných k produkci OLED panelů, která má zajistit kvalitnější RGB subpixely. Dočkáme se tak nahrazení technologie M8, kterou jsme mohli spatřit ještě u Samsungu Galaxy S9 nebo Galaxy Note9. Chemikálie použité u nejnovějších iPhonů, do nichž Samsung rovněž dodává displeje, spadají do kategorie LT2. To by podle některých mohlo být důvodem rozdílných zobrazovacích vlastností u smartphonů Galaxy a iPhony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze