iPhone 7 nemá mít 3,5mm jack. Už se vyrábí sluchátka pro lightning

80

Na veletrhu Computex byl více než kdy jindy k vidění zajímavý paradox. Velká propagace a prezentace příslušenství pro telefon, který nejenže se ještě neprodává, ale nebyl ještě ani oficiálně představen. Řeč je o iPhonu 7, který už nemá mít 3,5mm jack pro připojení sluchátek. Na Computexu tak byla k vidění i nová sluchátka pro lightning konektor pro iPhone 7.

Apple iPhone 7 ještě ani nebyl představen a výrobci příslušenství se na něj už připravují. A není divu. Podle posledních informací totiž nový telefon od amerického giganta přijde o běžně používaný 3,5mm jack konektor pro sluchátka. Na těle telefonu nově zůstane pouze lightning konektor, který se nyní používá pro nabíjení nebo připojení dalšího příslušenství. Možností tak bude používání bezdrátových sluchátek, pořízení adaptéru ke stávajícím nebo zakoupení nových sluchátek právě s lightning konektorem.

Axpro sluchátka pro iPhone 7

A na poslední dvě možnosti se společnosti intenzivně připravují. Dokonce tak moc, že na veletrhu Computex propagovala přímo společnost Axpro sluchátka pro iPhone 7. Na náš dotaz, jak je možné, že nabízejí sluchátka pro zatím neexistující telefon, odpověděli zástupci společnosti, že mají velmi dobré informace o tom, že 3,5mm jack bude skutečně chybět. A sluchátka pro lightning konektor je možné použít i u stávajících iPhonů a iPadů.

Sluchátka i adaptér pro lightning port

Důvodem ke změně má být vyšší kvalita digitálního výstupu oproti analogovému jack konektoru, se změnou ale přijde samozřejmě nutnost investice do nových sluchátek nebo adaptérů, čehož se společnosti snaží využít. Problémem bude rovněž situace, kdy si budete chtít poslechnout hudbu při nabíjení. Opět bude nutno použít speciální adaptér.

Společnost Axpro na veletrhu Computex představila adaptér z lightning konektoru na 3,5mm jack, a to včetně dálkového ovládání změny hlasitosti a pozastavení přehrávání. K vidění byla také on-ear sluchátka přímo s lightning kabelem.

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
ta redukce to bude aspon 14,99$, vyrobni naklad tak 1,49$, takhle se vydelava !!! idioti si mysli ze neco hrde inovovali, ale opak je pravdou. Pamatuju jak tusim nokia mela u nejakeho modelu 2,5" jack zasuvku a redukce na 3,5 byla uchvatna, kdo to vymyslel zabit, ozivit a znova zabit. Kazda redukce je problem.
Tester
No tak to bude veeelmi zlepšená kvalita, když se ten digitální zvuk stejně bude převádět na analog
Jeremy Eric Nowak
Jeremy Eric Nowak
"Problémem bude rovněž situace, kdy si budete chtít poslechnout hudbu při nabíjení" probblem v tom nevidim vzhledem k tomu ze pres sluchatka vestinou lidi poslouchani hudbu kdyz sou v pohybu..
Jodan
Jodan
Apple, vítej v minulém desetiletí, kdy měl každý telefon jiný konektor! A když se konečně sjednotil, v Applu si opět řekli: Potřebujeme trapné redukce! (Které vzhledem k cenové politice této společnosti budou stát tak 600kč). No ale snad je to jen spekulace...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze