První dojmy z Asus Transformer 3: krásný, kovový a na cesty

12

Asus se na veletrhu Computex vytasil s několika novými Transformery. Nejhezčí z nich je bezpochyby Transformer 3, tenký tablet s Windows pro profesionální použití, který se díky dodávané klávesnici promění v notebook. My jsme novinku přímo v Tchajpeji vyzkoušeli a vy si můžete přečíst naše dojmy a podívat se na video.

ASUS Transformer 3

Svůj čistý designový jazyk použil Asus i u nového Transformeru 3, nejtenčího a nejhezčího s konvertibilních novinek. V pase má jen 6,9 milimetru a vypadá úžasně. Kovové tělo s vybroušenými Zen kruhy na zadní straně vypadá efektně a elegantně, přitahuje ale hodně otisky prstů. Zamrzí pak vystupující čočka fotoaparátu v rohu. Zde se Asus Applem inspirovat nemusel. Naopak potěší pevnost a perfektní zpracování. Hmotnost se podařilo udržet těsně pod 700 gramy, což je odpovídající hodnota.

Preview: Asus Transformer 3 (Pro) a Mini: konkurence pro Microsoft Surface

ASUS Transformer 3 – Computex 2016)

Tablet není žádný drobek. Díky 12,6palcovém displeji s krásným 3K rozlišením a vynikajícím podáním barev i zobrazením, patří půdorysně k největším tabletům. Díky tomu se však může proměnit v efektivní pracovní nástroj, zejména po připojení klávesnice. Ta je dodávaná spolu s tabletem a je zároveň i stojánkem. Ten totiž na rozdíl od většího Transformeru 3 Pro na těle tento tablet nemá. Stejně tak textilní klávesnice není tak „vymakaná “jako u Transformeru 3 Pro, stále se na ní ale píše velmi dobře a potěší i podsvětlení. Rozdílem je ale nižší zdvih a menší touchpad bez skleněného povrchu. Na celodenní práci se tak samozřejmě nehodí, na pracovní cesty je ale ideálním společníkem. Po zavření tvoří klávesnice elegantní pryžový kryt, který tablet dobře chrání.

Rychlé přihlášení do systému Windows 10 zajišťuje čtečka otisků prstů umístěna na horní hraně. Je kombinovaná s vypínacím tlačítkem a umístění je šikovné. Na těle tabletu toho ale jinak moc nenaleznete. Reproduktory, jack na sluchátka a pouze jeden nový USB-C port. Je to škoda, pokud má být tablet určen na práci, zasloužil by si minimálně dva. Naštěstí je ale umístěn šikovně v dolní části hrany a připojení adaptérů nebude takový problém. A podporuje i Thunderbolt 3 a 4K výstup.

Tablet pohání 7. generace Intel Core M procesorů, které nepotřebují aktivní chlazení a díky tomu je tablet krásně tenký. Samozřejmě ale nezvládne tak náročné úkol, jako „Core i“ procesory ve výkonnějším modelu Transformer 3 Pro. Hodí se spíše na kancelářskou práci na cestách, jednoduchou úpravu fotografií však také bez problému zvládne. Připlatit si můžete až za 8 GB RAM a 512 GB úložiště. Protože tablet nemá slot na paměťové karty, nijak si ho už nerozšíříte. K tabletu si můžete přikoupit i dotykové pero, které displej podporuje.

Tablet se začne prodávat během léta a cena startuje v přepočtu na 25 tisících korunách včetně DPH. Cenu a dostupnost pro Česko však zatím neznáme.

Technické parametry ASUS Transformer 3

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 6,9 mm, 695 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,6" (2 880 × 1 920 px)
Fotoaparát13 Mpx
Chipset
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2015, 25 000 Kč
Diskuze ke článku
pet
zase obri ramecky a obri vaha, dekuji ne. az budou ramecky pod 5 mm a vaha u 12,5 palce pod 500 g tak dam i vic penez
Tester
Jaká obří váha, to není žádná sračka s androidem ani s atomem.
Banan
Pane bože proč zase Windows, kdyby byl s Androidem tak bych ho bral statkovou je to jen lepší Netbook.....
dfafaf
pekne debilná ta konstrukcia.. naco mi taka bude.. mam transformer t100ta a ziadny poriadny nastupca s 10-11,5" full HD, tenkou konstrukciou..plnohodnotnym usb v klavesnici nikde..naco mi toto bude.. dost casto cestujem.. a napr. pri pozerani filmu vo vlaku je takato konstrukcia uplne na nic..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze