Vyzkoušeli jsme nejhezčí konvertibl od Aceru: Switch Alpha 12

4

Veletrh Computex opanovali zejména domácí výrobci z Tchajwanu, mezi které samozřejmě patří i Acer. Díky tomu jsme měli možnost na veletrhu vyzkoušet jeho nejnovější produkty. Nejzajímavější je tablet s klávesnicí Switch Alpha 12. Má výkonné procesory Core i, přesto je ale chlazen pasivně, kapalinou. Navíc dobře vypadá a zaujme i cenou. Jaký je naživo?

Acer překvapil představením výkonného konvertibilního zařízení, které disponuje standardními výkonnými procesory Core i, přesto se ale obejde bez aktivního chlazení větráčky, které mají například podobné konkurenční produkty od Microsoftu, HP nebo Aceru. Dosáhl toho chlazením pomocí heat pipe.

Acer Switch Alpha 12 – Computex 2016

Tělo tabletu je standardně zpracováno, zaujme ale elegantní zadní strana s kovovým povrchem a porty v podobě USB-A, USB-C a čtečky microSD karet. Výsuvný stojánek je velmi tenký a na první pohled nevypadá příliš robustně, zkušenosti s podobně řešením konvertiblem od HP však ukazují, že není nutné mít z takové konstrukce obavy.

Pochválit musíme 12palcový displej s rozlišením 2 160 × 1 440 pixelů, stejně tak i příznivou tenkost tabletu, která činí 9,5 milimetru. Ta se zvýší na 15,9 milimetru po přicvaknutí klávesnice. Tu lze pro pohodlnější psaní i přizvednout stejně jako u konkurenčního Surface Pro. Pohodlí při psaní je zhruba na stejné úrovni jako právě u něj. Klávesnice se trochu prohýbá, zdvih kláves je ale slušný a pro psaní na cestách se klávesnice bez problémů hodí. Pod kapotou najdeme nejnovější procesory Core i Skylake od Intelu, až 8 GB operační paměť a 512GB SSD.

Vcelku zajímavá je i cena. Tablet se už začal na českém trhu prodávat, a pokud se spokojíte s procesorem Core i3, připravte si 19 tisíc korun. Za variantu s Core i5 procesorem a 256 GB diskem pak dáte 25 tisíc korun.

Technické parametry Acer Switch Alpha 12 SA5-271-75PY

Kompletní specifikace
Konstrukce201,4 × 292,1 × 15,9 mm, 1 250 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12" (2 160 × 1 440 px)
ChipsetIntel Core i7 6500U, CPU: 2×2,5 GHz, GPU: Intel HD Graphics 520
PaměťRAM: 8 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: microSDXC
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor37 Wh, udávaná výdrž: 8 hodin
Dostupnostčerven 2016, 29 000 Kč
Diskuze ke článku
Fajnšmekr
Ten chci, ale se Zenem a Polarisem.
oxyygen
Muze mi prosim nekdo vysvetlit v cem je konstrukce ala Surface lepsi nez klasicky notebook/trhaci konvrtibl.

Clovek musi manipulovat se stojankem, k tomu plandava klavesnice na magnetech, moc si to nedokazu predstavit mimo stul.

Proc je tahle konstrukce momentalne tak popularni a pouziva se v drazsich zarizeni?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze