iPhone 5: rekord v předobjednávkách, 2 miliony kusů za 24 hodin

28

Nový model iPhonu trhá prodejní rekordy, zavírá tím ústa všem kritikům. Za prvních 24 hodin Apple přijal tolik předobjednávek, že se z iPhonu 5 stal nový jablečný rekordman. Předobjednávek za první den je dvakrát více, než tomu bylo u předchozího modelu iPhone 4S.

Nový iPhone 5 si zatím sice nemůžete koupit, Apple už ale samozřejmě přijímá předobjednávky. Navzdory všem negativním ohlasům to zatím vypadá, že půjde o nejúspěšnější model v historii iPhonů. Za prvních 24 hodin Apple přijal rekordní 2 miliony objednávek, což je dvakrát tolik, než u modelu iPhone 4S minulý rok.

Drtivá většina předobjednávek bude zákazníkům doručena 21. září 2012. Zákazníci, co si iPhone 5 objednali později, musí počítat s dodací dobou 2 - 3 týdny, to znamená že se svého telefonu dočkají až v říjnu.

Apple je na svůj nový iPhone 5 náležitě pyšný. Víceprezident pro světový marketing, Philip Schiller, mluví o iPhonu 5 jako o nejlepším a nejhezčím produktu, co Apple zatím vyrobil a doufá, že ho zákazníci budou milovat, stejně jako ho milují oni.

Tip: Apple iPhone 5 představen: kompletní informace o jablečné evoluci

iPhone 5 se po svém představení dočkal docela vlažného přijetí veřejnosti, většina uživatelů od něj čekala přece jen něco víc. Jak se ale zdá, i přes toto všechno bude iPhone 5 prodejním trhákem, stejně jako všechny ostatní předchozí generace. Čím si myslíte, že to je? Má Apple tak skvělý marketing nebo prostě jeho produkty jsou opravdu lepší, než ty konkurenční?

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Scoric
Tady ani nejde o to, jestli iPhone je lepší než konkurence. Stejně není. Jde spíše o mentalitu uživatele, určitá skupina lidí prostě chce být iOvečkou v iStádu. Pro člověka jako já, který si telefon rootne pár dni po koupí, aby měl větší svobodu a kontrolu nad systémem je iPhone nepřijatelný.
Deco
Pro mě je ovce jen ten, kdo vztahuje svůj charakter k výrobku. Nikdo není ovce jen proto, že má iPhone, Windows Phone nebo Android. Osobně mi iPhone 5 nepřijde jako špatná volba. Stejně tak bych mohl říct, že někdo, kdo skutečně pracuje a nehraje si, stejně nepotřebuje víc, než to, co nabízí všechny tři systémy. Trošku mi to připomíná lidi, co mají pastelkami vybarvovaný diář Franklin Covey s koženými deskami, tráví čas na fórech o "produktivitě" a vše synchronizují do tří dalších systémů. Ale skutečná práce za nimi není vidět.
Jan
Odpověď na poslední otázku v článku: Apple je lepší a dělá věci lépe. Těžko se tomu věří, ale pokud máte zařízení od Applu, víte o čem mluvím. Není to o vychytávkách nebo lepším hardwaru, je to něco velmi těžko popsatelného, co u jiných značek jen těžko zažijete.
Arnold
Ani se nedivím, iPhone mám a nenechám na něj dopustit, ano cena je vysoká, ale jsem tak spokojený, že mne cena ve výsledku ani netrápí. A to je důležité - být spokojený.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze