iOS 9 posiluje, využívá jej už 84 % iPhonů, iPadů a iPodů

3

Apple vydal svou statistiku ohledně podílů jednotlivých verzí svého operačního systému iOS. Těšit jej může rozšíření nejnovější verze iOS 9, která se aktuálně nachází na drtivé většině všech zařízení.

iOS 9

Verze Apple iOS 9 roste utěšeně rychle a například pár dní po uvolnění aktualizace dosáhla podílu 50 %. Připomeňme, že to bylo září loňského roku. Už v listopadu se podíl zvedl na 66 % a v prosinci byla pokořena hranice 70 %. Na tříčtvrtinový podíl se pak nejnovější verze iOS 9 dopracovala v únoru letošního roku. Nejnovější statistika se vztahuje k 18. dubnu 2016 a Apple v ní uvádí, že operační systém iOS 9 využívá 84 % všech iPhonů, iPadů a iPodů. Na nejnovější verzi tak již prakticky přešli téměř všichni uživatelé.

Přečtěte si: iOS 9.3 způsobuje padání některých aplikací na iPhonu 6s a 6s Plus

Apple iOS 9

Podíl předposlední verze iOS 8 již jen nadále klesá a aktuálně se nachází na 11 % zařízení. Nakonec na 5 % zařízení s logem Applu pracuje jakákoliv starší verze iOS, avšak to lze přičítat tomu, že několik let staré modely už nejnovější verzi systému logicky nemohou nabídnout, ale stále se jich mezi uživateli ještě pár nachází.

iOS 9: přehled novinek

Zdroje: developer.apple.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
pepa
jen 84%? divny :-D
jan
no jo, když ona instalace aktualizací je u Applu tak nějak násilná, takže se tomu člověk časem prostě nevyhne kdyby dělal nevím co. Taková situace která mi nedává na výběr není bic na chlubení, kdyby raději v Applu dostáli slibům a iOS9 konečně vrátilo systému stabilitu, rychlost a obecně to nebyl pořád takový nedodělek. Vždyť jak je to dlouho od vydání a na současné verzi pořád nachází tolik chyb a bugů, stejně jako rychlost je na ip6 tragická. Kam se podělo to iOS kvůli kterému jsem si iphone pořídil, dnes aktualizace přinášejí více bugů než oprav. S novým iphonem počkám dokud nespraví operační systém, jinak jsou to je vyhozené peníze za něco co pořádně nefunguje a stojí to nehorázné peníze. Omlouvám se za měnší rozezlení, ale když jsem viděl jak šlape kolegův Nexus tak se mi s tou mojí šestkou chtělo praštit o zem.
Martin
No nedivím se když na trhu je méně iOS než androidu :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze