Málo místa pro aktualizaci iOS 9? Systém dočasně smaže aplikace

1

Aktualizace aplikací i samotných systémů mnohdy přinášejí problém s nedostatkem místa. Apple na to jde od lesa a do systému iOS 9 přidává šikovnou funkci, která by měla problémy s místem vyřešit. Jednoduše dočasně smaže některé aplikace.

iOS 9

Chystaný systém iOS 9 je v současnosti v beta verzi 2. Její uživatelé narazili na doposud nevídanou funkci, která řeší problém s místem při samotné aktualizaci. Telefon totiž musí aktualizační balíček stáhnout a na něj je potřeba místo. To je mnohdy velký problém, především pak pro iPhony s 16 GB či dokonce pouze 8 GB. Při zjištění, že ve vašem iPhonu není dostatek místa pro aktualizaci, vám systém nabídne dočasné smazání aplikací a tím uvolnění potřebné úložné kapacity.

TIP! iOS 9: první dojmy z nového systému

Nemusíte se však bát, že o aplikace přijdete, případně o data v aplikacích. Ihned po dokončení aktualizace totiž dojde k opětovnému stažení všech smazaných aplikací, a jelikož uživatelské data budou zálohována, nepřijdete ani o ně. Ve výsledku jde tedy o velmi šikovnou funkci, která usnadní proces aktualizování.

Zdroje: 9to5mac.com