Aktualizace iOS 7.1 by se uživatelé měli dočkat již příští měsíc

2

Uživatelé zařízení s operačním systémem iOS se s největší pravděpodobností brzy dočkají aktualizace, konkrétně na verzi 7.1. My se dnes v krátkosti podíváme na připravované novinky, musíme ovšem předem prozradit, že se zatím jedná víceméně o kosmetické změny. Na soudy je ale ještě brzy, uvidíme, co nakonec oficiální verze přinese.

Nepřehlédněte:

iOS se brzy dočká aktualizace na verzi 7.1, jaké přinese novinky?

Jak už jsme nastínili již na začátku, aktualizace iOS na verzi 7.1 přinese spíše kosmetická vylepšení, ta důležitější vylepšení si Apple z pochopitelných důvodů ponechá až pro verzi iOS 8. Vylepšení se týká například posuvných lišt pro odemknutí a vypnutí telefonu (v angličtině též jako „slide to unlock“ a „slide to power off“), konkrétně byl změněn design těchto lišt.

Vylepšení aktualizace iOS 7.1

Stejně tak se změnila lišta pro vytočení a ukončení hovoru. Barevný pruh (zelený či červený, dle situace) vystřídá kulaté sluchátko. Apple už zřejmě nechtěl poslouchat narážky na podobnost s řešením v podobě Windows Phone přístrojů. Nový bude také efekt ''odpinknutí'' obrazovky v případě, že se v SMS konverzaci dostanete na její konec.

Dalším vylepšením je například inovovaný styl uložení čísla do kontaktů. Pokud zadáváte číslo klasicky na číselníku, uložíte ho jednoduše po kliknutí na nenápadný symbol + po levé straně. Dříve se číslo ukládalo po kliknutí na textovou možnost „Přidat do kontaktů“ (+ Add to Contacts). Apple také do systému lépe integruje možnost úplného vypnutí parallax efektu, který zkrátka nesedl každému.

Změn bude samozřejmě mnohem více, dnes jsme si ukázali pouze některé střípky. Nová verze bude mít pravděpodobně za následek také nárůst rychlosti, což jistě potěší naprosto všechny uživatele.

Zdroje: 9to5mac.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Po tom všetkom ma láka stále viac a viac kúpiť si iphone, ale len 5s ktorý je dizajnovo najkrajší v zlato bielej farbe :) škoda len tej vysokej ceny takmer 600€
Lukáš
No já nevím, v 7.1 rozhodně nepůjde jen o kosmetické úpravy, ale o celkem radikální změny, které asi nebudou tolik vidět, každopádně běh systému se dost změní, kdo má nějakou 7.1 betu musí uznat, že rozdíl od 7.0.4(5) je veliký. Tuto aktualizaci vyhlíží mnoho uživatelů s velkou netrpělivostí, včetně mě. Apple si zaslouží za uši, že se s tím ale tak s*r*, tohle mělo být venku víc jak před měsícem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze