iOS 15.5 a iPadOS 15.5 přinášejí jen drobná vylepšení a opravy chyb

1
 iOS 15.5 a iPadOS 15.5 přinášejí jen drobná vylepšení a opravy chyb
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinky dostávají Podcasty a funkce Apple Cash
  • Aktualizaci dostávají i další systémy
  • Zaměřují se hlavně na opravy chyb a bezpečnost

Apple rychle plní svůj slib, že před letošní konferencí WWDC dodá nezbytné aktualizace. Společnost vydala iOS 15.5 a jeho protějšek iPadOS 15.5 s vylepšeními pro Apple Cash a Podcasty. Uživatelé služby Cash mohou nyní posílat a přijímat peníze ze své karty, zatímco uživatelé služby Podcastů mohou nechat aplikaci automaticky omezit ukládání epizod na základě kritérií, jako je počet pořadů nebo doba od vydání. Služba Apple Cash je však dostupná pouze pro uživatele USA, s příchodem iOS 16 na ni naváže funkce Tap to Pay.

Odpovídající aktualizace systému macOS 12.4 přidává stejné funkce pro Podcasty. Můžete si také stáhnout již dříve avizovanou opravu firmwaru řešící špatnou kvalitu webové kamery Studio Display. Apple vydal také aktualizace watchOS 8.6, tvOS 15.5 a HomePod 15.5, ty se však zaměřují spíše na opravy chyb a výkon než na nějaké významné funkce.

Aktualizace iOS, iPadOS a macOS nejsou nijak velké, ale to není překvapivé. Apple přes léto obvykle ladí jen detaily svých aktuálních operačních systémů. Nyní se pravděpodobně soustředí na iOS 16 a další velké verze, které jako obvykle přijdou na podzim.