iOS 13 vám pomůže s udržováním očního kontaktu při videohovoru

1
iOS 13 vám pomůže s udržováním očního kontaktu při videohovoru
Fotografie: Apple
  • Při použití FaceTime se vaší protistraně bude jevit, že se díváte přímo na ni namísto na displej telefonu
  • Funkce vyžaduje telefony s přední kamerou s funkcí TrueDepth

Operační systém Applu pro chytré telefony s pořadovým číslem 13 už koluje mezi uživateli, prozatím jako testovací verze s označením Beta 3. Ten řeší i jeden poměrně neobvyklý problém moderního světa, kterého jste si až dodnes nejspíše nevšimli. Anebo ne na vědomé úrovni.


Když totiž s němým vedete videohovor, máte tendenci sledovat displej telefonu a nedíváte se přímo do objektivu videokamery. Svému protějšku se tak jevíte, jakože uhýbáte pohledem, což je v neverbální komunikaci náznakem neupřímnosti.

Proto Apple přichází s funkcí nazvanou „FaceTime Attention Correction“. Ta využívá rozšířenou realitu k tomu, abyste se svému protějšku jevili tak, jakože se díváte přímo na něj. Funkce vyžaduje, aby přední kamera zvládala funkci TrueDepth, takže se objeví jen na takto vybavených modelech. Jedná se o Apple iPhone Xs, Apple iPhone Xs Max, Apple iPhone Xr a Apple iPad Pro (12,9") 2018.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Apple opět demonstruje svůj technologický náskok, tohle Google s velkou slávou okopíruje až tak za pět let, Mykroshit za 10!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze