iOS 11 se šíří pomaleji než iOS 10. Nachází se na 38,5 % zařízení

12
iOS 11 se šíří pomaleji než iOS 10. Nachází se na 38,5 % zařízení
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Dva týdny od vydání iOS 11 se nový software nachází na 38,5 % iPhonů a iPadů
  • Rychlost šíření je o něco pomalejší než loni u iOS 10
  • Spekuluje se, že důvodem může být vyčkávání uživatelů na některé funkce

Již dva týdny uběhly od oficiálního vydání systému iOS 11 a my se můžeme podívat, jak rychle se nejnovější verze mobilního systému od Applu šíří. Po 24 hodinách od vydání se nacházela na 10 % zařízení. Za týden šlo už o 25,28 % zařízení. Nyní, po 14 dnech, se iOS 11 nachází na 38,5 % iPhonů a iPadů. Působivé číslo, které například konkurenční Android může závidět. Na druhou stranu jde o citelné zpomalení ve srovnání s loňským rokem. Tehdy se iOS 10 po dvou týdnech nacházel téměř na 50 % zařízení. Co by mohlo být důvodem vyčkávání ze strany uživatelů?

Apple iOS 11

Pokud nebudeme přikládat velkou váhu tomu, že uživatelé jen vyčkávají na vychytání veškerých chyb, má být hlavním důvodem čekání na všechny nově avizované funkce, které v první finální verzi iOS 11 ještě chybí. Nejčastěji se hovoří o funkci Apple Pay Cash, která umožní skrze iMessage rychle posílat peníze svým přátelům. Podmínkou bude samozřejmě spojení vašeho iPhonu s kreditní či debetní kartou. Očekává se, že nasazení této funkce by mohlo přijít s veřejným vydáním iOS 11.1.

Zdroj: mixpanel.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Luděk
Od iOS7 vyčkávám s každou aktualizací. Nejednou mi rozhasila celý iphone. Jako nejsem hnidopich, ale to jak aktuálně iOS11 funguje, to je brak hodný nanejvýše bety. Ještě, že jsem se neunáhlil jako kolegové, těm mizí baterie před očima, celé prostředí se trhá, aplikace padají..... Ještě, že ho mám jen jako služebák. Že se lidé do aktualizace nehrnou se nedivím, asi se také poučily. Kde jsou ty časy....
Lukáš
Na iOS 11 si každý v mém okolí stěžuje. Mám ho taky a vůbec se mi nelíbí.
Petr
38%? to je jak Andorid po roce od vydani :)) Lidi se proste naucili cekat... a apple opravuje hodne rychle, takze nevidim problem... s aktualni verzi uz zmizela vetsina problemu..
pavel
tak huš ovce. tak by to nešlo. děláte v tom bordel :-P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze