i-mate chystá smartphone, který poběží na desktopovém Windows 8

2

Dubajský i-mate chystá po několika letech nečinnosti velký návrat. K tomu mu má pomoci smartphone, který poběží na Windows 8 Pro. Slyšíte správně. Místo Windows Phone 8 skutečně použije desktopový Windows 8. Pomocí dokovacích stanic tak přetvoříte telefon na stolní počítač nebo tablet.

Smartphone, který ponese název i-mate Intelegent, poběží na úsporném procesoru Intel Atom platformy Clover Trail. Dále bude vybaven 2 GB RAM, interní pamětí 64 GB a 4,7" displejem neznámého rozlišení. Jeho hlavní síla však bude spočívat ve volitelném dokovacím systému. Ten nabídne 23" dotykový displej, klávesnici, myš a tablet s 10" 1080p displejem.

Cena samotného telefonu by měla být 750 dolarů (zhruba 14 700 Kč), pokud se však rozhodnete jít do dokovací stolní stanice, budete muset sáhnout do své peněženky ještě mnohem hlouběji a vytáhnout 1600 dolarů (zhruba 31 300 Kč). Kdy by se i-mate Intelegent měl objevit na trhu, v tuto chvíli není jasné. Podle šéfa společnosti Jima Morrisona je však kalifornská továrna i-mate připravená vyrábět 10 000 přístrojů denně.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
mumo
jestli by na tom mohly poběžet i normální pro win programy jako třeba corel draw... tak asi vím do čeho jít :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze