Windows 8 konečně předehnal Windows XP v podílu na trhu

21

Windows XP je sice již vysloužilý operační systém, ale je stále poměrně hojně používaný. Problémem Microsoftu bylo, že jej nemohl dohnat ani systém Windows 8, ovšem nyní se to nejnovějšímu redmondskému systému povedlo, a to po dlouhých dvou letech a potřeboval na to dvě verze.

Systémy Windows 8 a Windows 8.1 v podílu na trhu konečně překonaly Windows XP, což je pro Microsoft úspěch, protože se nemůže vysloužilého systému zbavit. Celkový podíl Windows 8 a 8.1 na celosvětovém trhu je 15,53 %, přičemž Windows 8.1 si drží 8,19 % a Windows 8 7,34 %. Windows XP mají 14,32 % a jejich podíl nezadržitelně klesá.

Windows 9, Windows 8 a Windows XP

Osmičkám se relativně daří i u nás, celkový podíl na trhu činí 15,09 %, což je o 0,01 % více než drží Windows XP, které tudíž mají 15,08 % našeho trhu. Nyní však bude zajímavé sledovat, jak s trhem zacloumají Windows 9, pokud bude vše takové, jaké má být, tak to bude rozhodně velmi zajímavé.

Zdroje: gs.statcounter.com

Diskuze ke článku
René
Tak to je samozřejmé,když se nová zařízení prodávají s win8.
omg
win 8 - 8.1 fuj čakam na win 9 -teraz pouzivam win 7
jmeno
Ja som chcel Win8, ale kedze mam Win7 uz 4 roky, tak si ešte chvíľku pockam a budem mať Win9-Threshold. Oknám a Metru sa nebranim...
Lubos
Kdo by si ten šmejd koupil,radši počkám na 9tky když 7 jsou spolehlivější, nechápu proč mrkvosoft cpe lidem 8 který nefungujou, anavíc mají nějaké stupidní metro!! Kdy pochopí konečně že by mohli dělat OS pro specializovaný pro PC a pro rádoby mobilní zařízení,systám s metrem a dotykovým ovládáním! Pochopím když to budou dávat firmám kde to je portřeba jako nemocnice,atd. Ale pro domácí použití je to k ničemu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze