Budoucnost je ohebná! Výrobce Royole FlexPai představil dva nové ohebné produkty

Budoucnost je ohebná! Výrobce Royole FlexPai představil dva nové ohebné produkty
  • RoWrite 2 je digitální zápisník, který dokáže v reálném čase zaznamenávat ručně psané poznámky
  • Druhou novinkou je chytrý reproduktor Royole Mirage s 7,8" ohebným displejem

Společnost Royole se navždy zapsala do dějin smartphonů představením prvního telefonu s ohebným displejem na světě, modelem Royole FlexPai. V našich končinách takřka neznámý výrobce však rozhodně neusnul na vavřínech a v uplynulých měsících navázal spolupráci se společnostmi, jako je Louis Vuitton, kde jsou ohebné obrazovky implementovány například do kabelek, nebo výrobcem letadel Airbus.

Na letošní CES 2020 jsme se tak hodně těšili a Royole opět nezklamal, tentokrát však nepředstavil nový model FlexPai, nýbrž dva jiné ohebné produkty. První z novinek je digitální poznámkový blok RoWrite 2. Jedná se o na první pohled zcela obyčejný poznámkový blok, který zaujme snad jen prémiovým zpracováním z jemné kůže. Zařízení o hmotnosti 420 gramů a rozměry 180 × 240 × 12,5 milimetrů je o 40 % menší než první generace, takže se snadno vejde do aktovky či batohu. Hlavní výhodou RoWrite 2 je možnost real-time přenosu (nebo „přepisu“, chcete-li) vašich ručně psaných poznámek do spárovaného zařízení, jako je například tablet nebo smartphone. Následně si můžete dokonce přehrát průběh pohybu speciální propisky po listech RoWrite 2. Zařízení se jeví jako ideální varianta pro všechny příznivce klasického ručního psaní, které může přesvědčit o koupi také přívětivá cena 129 eur, tedy přibližně 3 300 korun. RoWrite 2 půjdu na trh v dubnu 2020.

Druhou novinkou je chytrý reproduktor Mirage, který byl vyvinut ve spolupráci se společností Cleer. Hlavní dominantou je 7,8" ohebný displej, který je obtočený kolem reproduktoru, uživatelé tak mohou například sledovat videa nebo uskutečňovat videohovory pomocí integrované 5Mpx kamerky. Obrazovka má dostatečně jemné rozlišení 1 920 × 1 440 pixelů a reaguje na dotyk po celé své ploše. Po zvukové stránce se můžete těšit na 360stupňový zvuk se slušným výkonem 30 W či podporu chytré asistentky Alexa od Amazonu. Cenovka Mirage je však oproti RoWrite 2 značně vyšší, konkrétně činí 799 britských liber, tedy přibližně 24 tisíc korun.

Royole Mirage
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze