Hyundai T7: přímý konkurent Galaxy Note 8.0 pochází také z Koreje

6

Samsung ještě ani nestihl představit svůj očekávaný tablet Galaxy Note 8.0, a už mu na trhu vyrostla konkurence. Překvapivě ji nemá na svědomí žádný z malých čínských výrobců, ale známý korejský výrobce Hyundai, jehož logo znají čeští obyvatelé zejména z automobilů.

T7 není prvním počinem Hyundaie na poli mobilních zařízení. Známý korejský výrobce, který stejně jako Samsung pochází z Jižní Koreje, totiž už několik tabletů na trh uvedl. Za všechny jmenujme levný model A7 s Androidem ICS a cenovkou kolem 2 tisíc korun.

Hyundai logo

Novinka T7 je ale zajímavá něčím úplně jiným. Vypadá totiž podobně, jako zvětšený Galaxy S III, popř. Galaxy Note II. To znamená zaoblené rohy a boční hrany a fotoaparát na zadní straně umístěn přesně jako tomu bývá obvyklé u telefonů. Říkáte si, v čem je problém? Úplně stejný recept totiž zvolil právě "soused" Hyundaie Samsung, u svého, prozatím ještě oficiálně neexistujícího tabletu řady Galaxy Note s přídomkem 8.0.

Nový tablet od Hyundai nezapře podobnost s připravovanou novinkou Galaxy Note 8.0 od konkurenčního Samsungu

Tip: Samsung Galaxy Note 8.0 se ukáže na MWC 2013 (2x aktualizováno)

Výhodou novinky od Hyundai ale je, že už se brzy začne prodávat. První odhady hovoří o ceně 166 dolarů, což v přepočtu činí pouhé cca. 3 tisíce korun. Myslíte si, že v Hyundai připravili pouze podobný design, ale šetřili na výbavě? Chyba, tablet bude jedním z nejlepších 7 palcových tabletů s Androidem. Základem je samozřejmě displej. Překvapivě nikoliv TFT TN, ale IPS panel s rozlišením 1280×800 pixelů a úhlopříčkou 7 palců. Rozhodně nejzajímavější je ale použitý čipset. Hyundai si jej totiž neobjednal od nikoho jiného, než právě od Samsungu. Konkrétně se jedná o SoC Exynos 4412 se čtyřjádrovým procesorem s taktovací frekvencí 4×1,4 GHz. Stejnou čipovou sadu obsahuje například již zmiňovaný smartphone Galaxy S III. Novému tabletu by tedy rozhodně výkon chybět neměl.

Hyundai T7 - oficiální fotografie

Doplňující specifikace mluví ještě o 1 GB operační paměti RAM, 8 GB interní paměti se slotem pro paměťové karty, slabším 2 Mpx fotoaparátu, Wi-Fi a 3 300 mAh baterii. Operačním systémem byl zvolen mírně starší Android 4.0 ICS.

Pravda, celkově bude Galaxy Note 8.0 o něco vybavenější, a to zejména co se týče vyšší hodnoty vestavěné paměti, rozlišení fotoaparátu, modernějšího operačního systému s více funkcemi díky nadstavbě TouchWiz UI a možná S-Pen. I tak by ale Hyundai mohl díky velice nízké ceně přilákat mnoho zákazníků. Záležet bude i na tom, jestli se společnosti v odvětví mobilních zařízení teprve se rozkoukávající podaří uvést tablet i na větší množství klíčových trhů. A co vy? Dali byste si říct?

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Karlik
hyundaii v tomto pripade VUBEC nema nic spolecneho s korejskym hyundaiem.
taktak
kolega nado mnou ma pravdu.tablety hyundai su cinske certifikovane vyrobky, v tomto pripade to s hyundaiom az na meno nic spolocne nema.
Orion
To je opravdu přímá konkurence :D (myslím tím ta zajímavá podobnost)
Velda
Máte k tomu někdo více infa?

Očividně tohle nesouvisí s Hyundai Motors, ale nikde jsem nenašel, kdo to tedy vyrábí. Protože někdo tvrdí, že třeba Hyundai Heavy Industries nebo třeba Hynix, který se původně jmenoval Hyundai Electronics? To by se ale jednalo furt o jihokorejský výrobek... Jedná se o tu samou firmu, co dělá elektro du kuchyně a telky Hyundai?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze