Superrychlý čipset Samsung Exynos 5250 na trhu v Q2 2012

Během poslední konference se Samsung rozhodl zmínit o svém nejnovějším výtvoru na poli procesorů, dvoujádrovém dělu Exynos 5250, jenž byl odhalen ke konci minulého roku. Podle všeho procesor již směřuje k výrobcům a započne globální produkci ve druhém čtvrtletí letošního roku. A to zdaleka není vše.

Procesory v mobilní branži se vyvíjí rychlostí blesku a tam, kde jsme doposud tleskali jednojádrovým procesorům již bezmezně vládnou dvojádra, zatímco čtyřjádroví velikáni velmi rychle připravují útok na trh. To rozhodně neznamená, že se bude hardware měnit jako na běžícím páse. Jednojádrové ani dvoujádrové procesory zdaleka neřekly své poslední slovo.

Důkazem tomu budiž nejnovější dvoujádrový procesor Exynos 5250 od Samsungu, jehož poznávacím znamením je kromě taktu 2 GHz především nová architektura jader, která je postavena na Cortexu A15, nikoliv A9. To v zásadě znamená až 40% nárust výkonu oproti starším procesorům, což je v mobilech a tabletech zatraceně znát.

Samsung říká, že jsou nové čipsety již rozesílány výrobcům a první přístroje jsou v současné době ve výrobě. Právě zde navíc přidává dříví do ohně server Android And Me, který víří spekulaci ohledně zbrusu nového tabletu, jenž Samsung představí na výstavě MWC v Barceloně. Ten totiž má kromě nového procesoru Exynos 5250 přinést také nejnovější verzi operačního systému Android a displej s rozlišením 2560 x 1600 pixelů (WXQGA) a úhlopříčkou větší, než 10 palců. S velkou pravděpodobností se jedná o spekulovaný tablet Samsung Galaxy Tab 11.6, který můžete vidět na obrázku. Na celý obrázek si ale budeme muset ještě počkat.

Zdroje: gsmarena.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze