Tablet s Androidem 4.0 jen za 2 tisíce Kč? To je Hyundai A7

Eldar Murtazin a generální ředitel nVidia před týdnem předpovídali, že brzy dojde opravdu k razantímu sniížení cen tabletů s operačním systémem Android a že opavdový boom začne již toto léto. Boom by mohl začít již teď. V prodeji je totiž tablet s Androidem 4.0 za pouhých 110 dolarů.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Postarala se o to, ještě před příchodem Google Nexus tabletu (předpokládaná cena 149 dolarů), společnost Hyundai. Samozřejmě se jedná o OEM zařízení, na které jen společnost Hyundai razí své logo, ale i tak se jedná o cenově velmi zajímavé zařízení, které může oslovit mnoho zákazníků.

hyundai-a7

Na první pohled je sice díky designu poznat, že jde o tablet nižší třídy, ale vše vyhrazuje cena, která činí pouhých 110 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 2 tisíce Kč.  Tablet je vybaven sedmipalcovým displejem s rozlišením 800x480 pixelů, procesorem Cortex A8 takovaným na 1,5GHz, 512 MB RAM, 8GB vnitřní kapacity, 3G modulem nebo slotem na paměťové microSD karty. Na těle tabletu pak najdeme ještě microHDMI výstup a plnohodnotné USB 2.0. Jako výrazné plus je pak vyzdvihován nejnovější operační systém - Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Tablet si můžete objednat na známém asijském obchodě FocalPrice za avizovanou cenu 110 dolarů. Jak ze zkušenosti víme například u podobného obchodu dealextreme - poštovné je celosvětově zdarma.