Samsung Galaxy Note 8.0 se ukáže na MWC 2013 (2x aktualizováno)

7

Všem spekulacím či pochybám je konec. Jihokorejský Samsung jde do přímého boje s iPadem mini. Jeho zbraní bude model Galaxy Note 8.0. Máme první obrázek i specifikace.

Aktualizováno – 25. 1. 2013 – další živý snímek

Ačkoliv se nejprve zdála podoba Galaxy Notu 8.0 nepravděpodobná, dle posledních dní to vypadá, že tak další zástupce řady Note opravdu bude vypadat. Včera jsme měli možnost sérii prvních živých snímků. Dnes se objevila další fotografie, kde opět vidím Galaxy Note 8.0. Mimo to se prvně ukazuje také S Pen a máme přibližné porovnání s Galaxy Note II.

Samsung Galaxy Note 8.0 nabídne stylus S Pen

Aktualizováno 24. 1. 2013 – první živé snímky

Před dvěma dny jsme přinesli první informace a údajný obrázek plánovaného Samsungu Galaxy Note 8.0. Nyní se z italských zdrojů objevují živé snímky, které se původnímu obrázku velmi podobají. Zdá se tedy, že jde o finální podobu „prostředního Notu“. Další informace prozatím známé nejsou. Stále tedy platí, že se novinky dočkáme zřejmě za měsíc v Barceloně.

Samsung Galaxy Note 8.0

Původní informace

Samsung logo

Úspěšné tažení všech modelů řady Galaxy Note dává vzniknout dalšímu zástupci, který se v portfoliu zařadí přesně mezi Galaxy Note II a Galaxy Note 10.1. Proč přesně mezi? Jeho displej nabídne úhlopříčku 8 palců a rozlišení 1280 x 800 pixelů. Typově půjde o TFT Super Clear LCD displej. Takřka stejnou velikost displeje (7,9 palců) nabízí Apple iPad mini, se kterým bude Note 8.0 soupeřit.

Chod operačního systému Android 4.2 Jelly Bean bude mít na starost čtyřjádrový procesor s taktem 1,6 GHz. Nadprůměrná je kapacita operační paměti RAM, jde o 2 GB. Interní úložiště s velikostí 16 GB dále rozšíříte pomocí paměťových karet. Menší obavy máme o výdrž. Až reálné testy ukáží, zda bude baterie s kapacitou 4600 mAh stačit.

Samsung Galaxy Note 8.0 - pravděpodobná podoba

Samsung Galaxy Note 8.0 bude designem zvětšený model Galaxy S III. Z obrázku, který údajně zobrazuje podobu, je patrné, že se nad displejem nachází reproduktor. Jsme opravdu zvědaví, jak pohodlně se s 8palcovým zařízením bude telefonovat a jak přitom člověk bude vypadat. V řadě Note je samozřejmostí dotykové pero S Pen a nebude tedy chybět ani tomuto modelu. Výčet známých funkcí zakončuje 5megapixelový fotoaparát vzadu, 1,3megapixelpový vpředu a také podpora rychlých dat HSDPA s maximální rychlostí 21 Mb/s. Wi-Fi se standardy a/b/g/n, Bluetooth 4.0 či GPS jsou samozřejmostí.

Samsung Galaxy Note 8.0 bude dle slov CEO JK Shina představen za měsíc na veletrhu MWC 2013 v Barceloně. Naše redakce se tam chystá a přinese podrobné zpravodajství.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Martin
Mají být dvě varianty.Jedna s gsm modulem a druhá bez něho.Samozdřejmě dát si takto velké zařízení k hlavě tak vypadáte jak truhlík, ale stejně bych si vzal tu variantu s gsm už jen kvůli datům a třeba by se někdy hodilo i to volání např. přes hlasitý odposlech.
Karel
Nevi nekdo, jestli lze do tabletu od SAMSUNG stahnout/nahrat holy a aktualni Android? Proste udelat z toho "Nexus"? Me se ten Samsungacky procesor - Exynos zda lepsi, nez Tegra 3(i 4). Ale chci mit aktualni verzi Androidu. (bez tech grafickych nadstaveb navic)
MH
Nemôžem si pomôcť, tento dizajn sa možno hodí na telefóny, ale tu to vypadá komicky, ako keby to predávali v dráčiku... a to som sa tešil že moja p-1000ka už pojde do dôchodku, hmm asi ešte nepôjde, počkáme čo 7" prinesie konkurencia...
Pavel
Co je špatně na tom designu? Ty svislé okraje jsou moc široké (proti iPadu mini)? Nebo jak jste to myslel?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze