Nový Android Huawei Honor: výkonně, ale levně

4

Činský výrobce Huawei ukazuje, že mu nejsou cizí ani vody high-endových zařízení a představil novinku Honor, která osloví i ty nejnáročnější uživatele. Bodovat bude 1,4 GHz procesorem, 8 MPx fotoaparátem či nevídaně vysokou kapacitou baterie 1 900 mAh. Bude alespoň teoreticky zaděláno na úspěch?

Huawei Honor alias Glory bude platit za nejvybavenější zařízení portfolia výrobce. Ve střední třídě si Huawei vytváří stabilní pozici, ale ve vyšší třídách smartphonů doposud úplně zaostával a zde jako výrobce neměl takřka co nabídnout. Konkurenci nyní zatopí se svoji novinkou Honor. Novinka přichází s jednojádrovým procesorem, frekvence 1,4 GHz s pamětí 512 RAM. Za dvojnásobnou kapacitu bychom se nezlobili. Přední strana nabídne dotykový displej dostatečné úhlopříčky 4 palce s rozlišením 854 x 480 bodů.

Huawei Honor

Huawei Honor

Operační systém nesoucí označení Android nabídne novější verzi Gingerbreadu 2.3.5. Ve specifikacích jsou zmíněny dva fotoaparáty, jeden hlavní o rozlišení 8 MPx, jehož místo je na zadní straně disponuje i funkcí HDR. Druhý fotoaparát, určený například pro videohovory v GTalku, má poměrně vysoké rozlišení 2 MPx. Honor operuje v sítích GSM i 3G, na což navazují i datové technologie 3G, HSDPA a HSUPA. Nezapomnělo se ani na starší technologie EDGE. Rychlé datové přenosy budou svištět i bezdrátově díky Wi-Fi b/g/n. Pro navigování nebude chybět interní GPS modul. Komunikace s ostatními zařízení bude probíhat přes konektor microUSB nebo Bluetooth 2.1 + EDR.

Huawei Honor - oficiální fotografie

Paměťová oblast se rozprostírá mezí položkami ROM s kapacitou 4 GB a vzdálenou službou Cloud, jenž poskytuje prostory pro uchování až 160 GB dat. Dětskou bolestí dnešních smartphonů jsou nedostatečné kapacity baterií a Honor jde jinou cestou. V těle tenkém 10,9 mm se totiž nachází baterie s vysokou kapacitou 1 900 mAh. Samotný výrobce hovoří o dostupnosti novinky v posledním čtvrtletí letošního roku, cenu dosud nespecifikoval. Jako první vstoupí na asijské trhy a doufejme, že tato novinka zavítá i na náš tuzemský trh a především k nám do redakce. Co říkáte na tento počin výrobce Huawei? Myslíte si, že si urve své místo v třídě high-end zařízení?

Technické parametry Huawei Honor

Kompletní specifikace
Konstrukce122 × 61 × 10,9 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 854 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 26 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,4 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 930 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 6 200 Kč

Zdroje: androidcommunity.com, eurodroid.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
jojo
slusny vykon, ram mohla byt trosku vysia-ale ak bude lacny bude slavit uspech
Pepa
Hlavne, aby ten vykon clovek taky pocitil-tzn. aby byl vyladeny system...
chocoboy
Pokud bude laciný, tak možná. Ale bylo by přece jen dobré vědět, jak laciný by mohl být. Myslím, že bych za něj stejně tolik nedal, ale kdo ví. Mám trochu strach z té čínské značky. Ale vím, že kdyby to byl samsung, tak hned bude nejmíň o 3 tisíce dražší.
shineonyou
Zakupil som Huawei Honor. Hnedsom nainstaloval z mojandroid.sk ICS. Musim vsak skonstatovat, ze vykazoval niekolko much:
1. dotykovy display reagoval pomaly
2. dotykovy display reagoval az po niekolkych dotykoch

Niekolko krat som to preinstaloval, no vysledok bol stale rovnaky.

Oproti 2.3.6. to bolo velke sklamanie. Po hladani na nete som na domovskej stranke Huawei nasiel android 2.3.6., zial len verziu, ktora neobsahuje slovencinu a nainstaloval som ju spat do mobilu.

Ak mi niekto viete povedat, cim to je, ze ICS u mna takto zle funguje, napiste co sa s tym da robit. Dakujem.

PS: 2.3.6. slape bez problemov (az na jeden moment, ked mi prestal zaostrovat fotak, co ho ale preslo...
PS2: Ak viete, kde sa da staihnut 2.3.6. so slovencinou, dajte echo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze