Huawei představilo další novinku pro Čínu: high-endový model A199

2

Čínský výrobce Huawei poslední dobou nabízí velmi lákavé smartphony s příjemnou kombinací výkonu a ceny, i když se bohužel většiny z nich na našem trhu vůbec nedočkáme. Po aktivním začátku roku s modely Ascend Mate a Ascend D1 přichází další špičkový smartphone, model A199.

Ten se krátce objevil na Evleaks už v únoru letošního roku, poté však byl ihned stažen a teprve nyní jsme se dočkali oficiálního odhalení. Jedná se o zařízení střední třídy, které se však hardwarem může bez problémů měřit s těmi nejlepšími přístroji. Specifikace se značně podobají modelu Ascend D1, novinka však nabízí zaoblené a designově uhlazenější tělo.

Přední stranu zabírá 5palcový HD displej s technologií IPS, v útrobách pak přístroji tluče čtyřjádrový procesor domácí výroby, K3V2, s taktem 1,5 GHz, podpořený 2 GB operační paměti a 8 GB interního úložiště s možností jej rozšířit kartami microSD.

Zleva novinka A199, zprava Ascend D1

Vzadu nalezneme 8Mpx fotoaparát, vepředu pak kamerku s rozlišením 1,3 Mpx. Přístroj váží 160 gramů a schovává baterii o kapacitě 2150 mAh. Všemu šéfuje operační systém Android 4.1 Jelly Bean a nechybí ani slot pro dvě SIM karty.

Huawei A199 se s největší pravděpodobností bude prodávat pouze v Číně, existuje však malá pravděpodobnost, že zamíří i do jiných zemí. Prozatím to však potvrzené nemáme a čekáme na cenu a oficiální dostupnost.

Zdroje: thedroidguy.com, huaweidevice.com