Huawei Ascend D2 se u nás začíná prodávat: kde a za kolik?

9

S mírným zpožděním uvádí česká pobočka čínského výrobce Huawei na tuzemský trh očekávanou novinku –smartphone Ascend D2. Vlajkový model se svojí výbavou může srovnávat s aktuální špičkou konkurence. Hlavním esem by ovšem měla být cena o několik tisíc korun níže, než je v současnosti v nejvyšší kategorii obvyklá.

Huawei Ascend D2 si svoji premiéru odbyl v únoru na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Číňané jej tehdy na svém stánku prezentovali jako naprostý vrchol svého poměrně širokého portfolia. Není také divu, jelikož specifikace jsou opravdu na té nejvyšší úrovni.

Novinka pracuje s operačním systémem Android 4.1 a má 5palcový LCD displej s FHD rozlišením a technologií IPS+ s celkovou jemností úctyhodných 443 PPI. Za zmínku určitě stojí třeba také čtyřjádrový, tovární procesor Huawei K3V2 s frekvencí 4×1,5 GHz a nebo 13MPx fotoaparát autofocusem, LED diodou a podporou HDR. Díky baterii s kapacitou 3000 mAh a úsporným technologiím Quick Power Control (QPC) a Automated Discontinuous Reception (ADRX), které zajišťují efektivní využívání baterie, má mít Ascend D2 o něco lepší výdrž, než většina dnes prodávaných smartphonů s Androidem, což ale musíme ještě ověřit v podrobnějším testu.

Huawei Ascend D2 na fotografiích z únorového MWC 2013

TIP! Huawei Ascend D2 naživo překvapil - je pohledný a výkonný

Ascend D2 má také po vzoru další vlajkové lodi, konkurenční Xperie Z tělo odolné vůči vniknutí prachu a vody. Rozměry přístroje jsou i přes velký displej a tělo s hliníkovým rámem celkem snesitelné – přístroj váží 170 gramů a tloušťka činí 9,4 milimetrů. Úchop v ruce by měly zlepšovat zaoblenější hrany.

Oficiálně prodej v České republice startuje od 6. května za doporučenou cenu 13 490 Kč vč. DPH, což je v porovnání s podobně vybavenou konkurencí jako je zmiňovaná Sony Xperia Z, HTC One či Samsung Galaxy S 4 o několik tisícikorun níže. Huawei se tak opět snaží probít se oproti věhlasnějším značkám agresivní cenovou politikou. Níže najdete dlouhodobý graf vývoje ceny na českých e-shopech podle srovnávacího serveru heureka.cz a také tabulku s porovnáním cen v několika vybraných obchodech.

E-shop Cena vč. DPH
Alza.cz 14 361 Kč
Czc.cz 13 444 Kč
Smarty.cz 13 445 Kč
Sunnysoft.cz 13 990 Kč
Mironet.cz 13 481 Kč

Technické parametry Huawei Ascend D2

Kompletní specifikace
Konstrukce140 × 71 × 9,4 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei K3V2, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:40 hodin
Dostupnostduben 2013, 14 000 Kč
Diskuze ke článku
LTE
Skutečně má Huawei D2 podporu pro LTE? Na webu huaweidevice jsem podporu LTE našel u modelu Huawei P2.
Kuba
uz vyhlizim prvni obchod zde v Ostrave a jdu koupit....nemohu se dockat...
Žilas
nazdar, nejsem si moc jistý jestli tento telefon má NFC podle jiných zdrojů nikoliv. Ono to vypadá moc dobře ale ve skutečnosti si myslím že cena odpovídá hardwaru. Procesor je postaven na starší technologii a tím pádem bude mít větší spotřebu a proto ta větší kapacita baterie. Podle mě tedy ani nemá NFC a určitě se ještě něco objeví co oproti top modelům nenabízí a třeba když srovnám s HTC one tak ten je teď v průměru o 1500,- dražší ale zase má novější úspornější procesor a ačkoliv nemá odolnost vůči prachu a vodě tak má nádherné unibody provedení s velmi kvalitními stereo reproduktory. Také u provedení to vypadá že moc nešetřili místem kolem displeje, na 5 palcový telefon s SW tlačítky je dosti rozměrný, což je docela škoda. Ale třeba proti galaxy s4 je to stále velmi výhodná koupě ;-)
mrk
"na 5 palcový telefon s SW tlačítky je dosti rozměrný"

Ano, je o 2mm sirsi nez 5" GSG4. Ano, ty dva milimetry jiste poznate a budou vas trapit do konce zivota.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze