Levný high-end Huawei Honor 2 v prodeji: kde a za kolik?

19

Na českém trhu se začíná prodávat telefon, který se svým poměrem ceny versus výkonu vypadá jako docela výhodná koupě. Přinášíme přehled e-shopů a cen, za které jej budete moci na českém internetu sehnat.

Právě včera jste si na mobilenetu mohli přečíst první dojmy kolegy Michala Kostky, ve kterých vám jako jeden z prvních v ČR podrobněji popsal své uživatelské zkušenosti s Huawei Honor 2. Hlavním tahákem této čínské novinky určitě kromě velkého HD displeje a čtyřjádrového procesoru s vysokým výpočetním výkonem bude hlavně fotoaparát. Zejména v dobrých světelných podmínkách 8 Mpx snímač dokáže vykouzlit opravdu solidní snímky.

Zmínit můžeme například ještě 8 GB vnitřního úložiště + paměťové karty microSD, 1 GB operační paměti RAM, 2150 mAh akumulátor a operační systém Android v o něco starší verzi 4.0.4 ICS. Zapomenout nemůžeme ani na dnes již samozřejmou podporu 2G a 3G mobilních dat, Wi-Fi a Bluetooth ve verzi 3.0.

Huawei Honor 2 na fotografiích z našich prvních dojmů

TIP! Uživatelské zkušenosti s Huawei Honor 2: pan fotograf, co vydrží

Níže přikládáme přehled cen Huawei Honor 2 v některých renomovaných e-shopech a také graf vývoje ceny ze srovnávače Heureka.cz. V co nejbližší době se vám také budeme snažit podle možností přinést videopohled a poté, po delším, podrobnějším testování také klasickou psanou recenzi.

Cena ve vybraných e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Alfacomp.cz 7 989 Kč
Alza.cz 8 037 Kč
Comfor.cz 7 994 Kč
1m.cz 7 399 Kč
mp.cz 7 990 Kč

Technické parametry Huawei Honor 2

Kompletní specifikace
Konstrukce134 × 67,5 × 10,5 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetHuawei K3V2, CPU: 4×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:24 hodin
Dostupnostbřezen 2013, 8 000 Kč
Diskuze ke článku
Kynio
Začínám přemýšlet, zda svou S2 nepošlu do světa a nepořídím Honor 2 :)
stepo
Kynio já bych řekl že to by jsi měl udělat určitě! Honor2 je vážně dost dobrý kup, za tu cenu nemá moc konkurenci ne? A když to srovnas s tvoú galaxy s3..tak jee lepší ve všem honor 2. Jenomže, je to prostě huawei a já bych si právě tuhle značku nikdy nekoupil, vůbec se mi nelíbí design, ani uživatelsvé prostředí..teď mi můžeš napsat že to jde samozřejmě změnit nějakým launchrem, to sice ano, ale já nechci používat nějaký launcher, mám rád prostředí od Sony.. Proto taky vlastním Sony Xperii S. A uz pokukuji po Xperii Z. To je úplně jiná káva než honor 2. Ale samozřejmě také o dost dražší, ale já si radši připlatím za kvalitu,. Můj nazor
stepo
Omlouvám se, za překlep, chtěl jsem napsat Galaxy s2 a ne Galaxy s3 hold chybička se vloudila
Lukin
Je škoda, že mu výrobce podkopává nohy zastaralým Androidem :( , protože Honor je přesně to co chci. Vyměnitelná, celkem slušná baterie, IPS panel, Android a dobré fotky, 4 jádro. Který jiný telefon tohle má? Navíc Alfacomp uvádí dostupnost v dubnu, ale s 2gb ram, což je za tu cenu taky pecka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze