Huawei FreeBuds 5i v redakci: hravá sluchátka s ANC za 2,5 tisíce korun

1
Huawei FreeBuds 5i v redakci: hravá sluchátka s ANC za 2,5 tisíce korun
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • FreeBuds 5i jsou nová sluchátka od Huawei na tuzemském trhu
  • Za 2 399 Kč nabídnout ANC, kvalitní zvuk i velmi slušnou výdrž
  • Pořídit je můžete na e-shopu Huawei s pouzdrem navíc zdarma

Huawei teprve dnes uvedl na tuzemský trh sluchátka FreeBuds 5i a vy se na ně můžete rovnou podívat. Sluchátka jsou na našem trhu k dispozici v několika barevných variantách, konkrétně Isle Blue, Nebula Black a Ceramic White. Jsou na první pohled velice nápaditá, barva není jednolitá, nýbrž se na povrchu matného pouzdra nachází malé tečky. Pokud se vám nelíbí, sáhněte po bílé verzi, která je bez teček, ale zase lesklá. Hmotnost jednoho sluchátka činí 4,9 g a potěší i to, že oproti FreeBuds 4i je nožka zkrácená o 7 mm.

Díky designu a ceně 2 399 Kč je jasné, že míří spíše na mladé, avšak některé funkce by zaujaly i u dražších modelů. Začneme tím, že se pyšní certifikací Hi-Res Wireless, dostalo se i na ANC, tedy aktivní potlačení okolních ruchů. Využívají k tomu duálních mikrofonů a hybridní technologii, tedy softwarové pomocníky. Huawei slibuje, že sluchátka dokáží potlačit ruchy až do hlasitosti 42 dB. ANC režim je přizpůsobitelný, lze si vybrat mezi režimy General, Ultra a Cozy v závislosti na tom, zda se nacházíte v metru, na letišti, v restauraci, nebo v klidu doma.

Sluchátka již pár dnů testuji a musím uznat, že ANC funguje vcelku dobře. Ano, venku a za větrného počasí jsou výsledky horší, přesto patří k tomu lepšímu, co mohou špuntová sluchátka nabídnout. S přihlédnutím k ceně pak jde až o nadprůměrný výsledek. Telefonní hovory jsou velmi příjemné, algoritmus sluchátek dokáže rozpoznat hlas a ostatní ruchy na pozadí se snaží eliminovat. Protistrana si kvalitu hovoru pochvalovala.

Výdrž je velmi slušná, souhrnně dosahuje až 28 hodin (při vypnutém ANC), nechybí ani rychlonabíjení. A pokud se sluchátka vybijí, za 15 minut získáte dost energie na 4 hodiny poslechu. Mimochodem, bez vložení do pouzdra vydrží sluchátka hrát 6 hodin v kuse se zapnutým ANC, případně 7,5 hodin bez něj.

Mnohé jistě potěší i fakt, že se pyšní certifikací IP54. Do bazénu je tedy neházejte, déšť, ani ten silný, vás však trápit nemusí. Sluchátka se také dokáží připojit ke dvěma zařízení zároveň, přepínání poté funguje plynule podle toho, jaké zařízení zrovna používáte.

Huawei FreeBuds 5i

Huawei se chlubí, že je lze použít i jako spoušť fotoaparátu, stačí dvakrát poklepat na sluchátko. Zde se ovšem hodí poznamenat, že musíte mít smartphone Huawei a není podporovaná aplikace třetí strany. Za co však Huawei rozhodně chválím, to je možnost regulace hlasitosti přímo ze sluchátek.

Sluchátka jde pořídit na e-shopu Huawei, až do konce měsíce získá zájemce navíc i ochranné pouzdro a dopravu zdarma.

Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Super to jsou snad první hravá sluchátka co existují a jako bonus odkaz na e-shop.
Kdyby jsem na hlavě měl 3 páry uší kupuji hned 3x

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze