Huawei chce vývojářům nabídnout až 100% podíl z prodeje aplikací

9
Huawei chce vývojářům nabídnout až 100% podíl z prodeje aplikací
  • Nabídka je platná na dobu dvou let
  • Google i Apple si z prodeje aplikací zpravidla strhnou 30 %

Po uvalení amerických sankcí na Huawei se ocitl čínský výrobce v nezáviděníhodné situaci, kdy u svých nově představených smartphonů nemůže využívat Google služby a pochopitelně ani Obchod Play. Jelikož je budoucí vývoj nejistý a prozatím se nezdá, že by měla americká vláda v úmyslu na svém rozhodnutí cokoliv měnit, začal Huawei pracovat na svém vlastním obchodu s aplikacemi s názvem AppGallery.

Ten vznikl již před několika lety dávno předtím, než došlo k problémů s USA. V současnosti však postrádá některé důležité aplikace. Huawei se tak snaží co nejvíce motivovat vývojáře, kteří by měli v ideálním případě využít HMS a aplikace nabízet i v AppGallery. Pro tyto účely přichystal čínský výrobce zajímavou nabídku, kdy vývojářům nabídne 100 % tržeb, které aplikace vydělá. Nabídka je platná dva roky a vývojáři se musí zapojit nejpozději do června letošního roku.

Jde-li o neherní aplikace, mohou vývojáři v prvním roce inkasovat až 100 % veškerých tržeb. U her jde o 85 %. I v druhém roce si Huawei „ukousne“ z tržeb nanejvýš 15 % a 85 % zůstane vývojářům.

Zaměření aplikace Prvních 12 měsíců Druhých 12 měsíců Standardní dělení tržeb
Vzdělávání 0 % : 100 % 10 % : 90 % 20 % : 80 %
Hry 15 % : 85 % 15 % : 85 % 30 % : 70 %
Media a zábava, komunikace, knihy, fotografie, jídlo a pití, cestování a navigace, ubytování, nakupování, děti, finance, sport a zdraví, lifestyle, auta 0 % : 100 % 15 % : 85 % 30 % : 70 %

Jak na tuto pobídku zareagují vývojáři se teprve ukáže. Ve srovnání s Applem nebo Googlem, kteří si z tržeb nechávají 30 %, se pochopitelně jedná o značně lákavější nabídku.Více informací lze najít přímo na stránkách výrobce.

Diskuze ke článku
End
Zoufalost v primem prenosu :-D
Nguyen Nguyen
u nas fefečetka zase 100% žus
rrr
Podle me dobry pristup. Ted jenom, aby nekdo zacal vytvaret aplikace. :D
Michal
To nepomůže, za aplikace na Huawei nikdo platit nebude a ty podstatný jsou stejně zdarma, tak že tohle nikoho nepřesvědčí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze