Huawei CarFi: auto jako pojízdný Wi-Fi hotspot

6

Chcete být vy i cestující v autě online a nechcete čerpat FUP limity ve vašich telefonech? V tom případě se podívejte do nabídky Huawei, který nabízí cestovní Wi-Fi hotspot, který lze využít v každém autě s cigaretovou (12V) zásuvkou. Huawei svůj CarFi již na MWC 2015 v Barceloně podrobilo reálnému testu. Až stovky veletržních aut a jejich cestující vyzkoušeli připojení z CarFi.

Design samotného hotspotu je velmi povedený a do auta zřejmě rychle zapadne. Vzhledem totiž připomíná řadící páku a v interiéru by tak neměl působit rušivě. Zájemci si navíc mohou vybrat univerzální černou, červenou nebo barvu dřeva. CarFi se hodí, ale i pasuje do každého automobilu, k zapojení stačí klasická 12V zásuvka. Připojení je skutečně nezbytné, protože CarFi v sobě nemá žádnou baterii. Huawei při výrobě neopomněl ani méně vybavená auta. Pokud váš vůz disponuje pouze jednou 12V zásuvkou a cestou potřebujete nabíjet, třeba telefon, lze využít USB konektoru na těle CarFi.

Huawei CarFi

Huawei CarFi je vybaven slotem na SIM kartu a samozřejmě podporuje i LTE (verze Cat4 s rychlostí stahování až 150 Mb/s). V jeden moment může být k přístroji připojeno maximálně 10 zařízení. Samotné ovládání CarFitu je jednoduché a probíhá přes jedno podsvícené tlačítko. Pokud by Wi-Fi hotspot nebyl využit, CarFit se sám vypne, ale i tak může nabíjet jiné zařízení přes USB konektor. CarFi je možné také ovládat přes telefon s Androidem nebo iOS skrz aplikaci Huawei Hilink.

Huawei CarFi

Huawei CarFi dobře vypadá. Nás pouze mrzí, že zařízení nedisponuje aspoň malou baterií. O dostupnosti a ceně hotspotu v ČR bohužel prozatím nemáme bližší informace.

Diskuze ke článku
Tester
Nechápu význam tohoto zařízení.. Hotspot si udelam z mobilu. A ze nechci čerpat svůj FUP? Tak místo toho budu mesicne platit další pripojeni... No to zni teda logicky, palec nahoru
Mirek
V mém autě mám zapalovač skrytý v krabičce, kterou přikrývá víčko. Takové zařízení se mi tam asi nevejde a i kdyby vešlo, tak signál LTE tam bude asi hodně mizerný :( Asi bych takové zařízení viděl raději někde za zadními sedadly. Dnes si myslím, že je standard zásuvka 12V v kufru, tak bych využil toto napájení a káblíkem propojil se zařízením, které lze připevnit někde na zadní okno. Bude určitě lepší signál.
Pepan, křupan
Pro nechápavé:
Ne každý debil má chytrý mobil. Ale třeba ten buk má notebůk a potřebuje do něj za jízdy internet. A na zadním sedadle sedí další buzna s tabletem bez sim karty. A funguje to.
Josef
Pro zdejsi ze je to nesmysl kdyz nkomu udelate hotspot a budete chtit volat domnivam se ze se mu internet znatelne zpomaly a dalsi vec je to ze si zbytecne budete nicit baterku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze