Huawei Ascend P6 míří slavnostně na český trh. Kolik stojí?

25

Huawei Ascend P6 byl představen již v červnu, ale až 28. srpna se oficiálně představil také v České republice - a to opravdu ve velkém stylu, ve Španělském sále Pražského hradu. V pondělí se na českém trhu začne také prodávat, a to za poměrně zajímavou cenovku.

Zastoupení Huawei bere uvedení svého modelu Huawei Ascend P6 na trh velice vážně a odpovídá tomu i forma propagace. Představení proběhlo ve středu, 28. srpna ve Španělském sále na Pražském hradě s mnoha hosty a velkou parádou.

Atmosféra Španělského sálu na Pražském hradě dotvářela punc exkluzivity, večerem provázela Daniela Písařovicová.

Vlastně se není čemu divit, Ascend P6 si podobnou atmosféru jednoduše zasloužil. Ascend P6 je jeden z nejzajímavějších telefonů za poslední dobu. Ne ani tak po stránce funkční výbavy, jako spíše po stránce designu. Výrobci se vše povedlo vměstnat do neuvěřitelně tenkého profilu, konkrétně 6,18 milimetrů. Telefon byl v době svého oficiální představení v červnu nejtenčím telefonem světa, během chvíle ho však z pověstného trůnu sesadil Umeox X5. I tak se jedná o jeden z nejtenčích telefonů na světě a od pondělí bude nejtenčím telefonem na našem trhu. Čím tento krásný kus hardwaru zaujme dále?

Telefon se začne prodávat v černém a bílém barevném provedení, v balení nebude chybět pouzdro, které bude barevně ladit. Růžové barevné varianty se dočkáme v říjnu.

Namátkou čtyřjádrovým procesorem, Androidem ve verzi 4.2 nebo 8 Mpx fotoaparátem. Přední fotoaparát má nadstandardní rozlišení 5 Mpx. Po ostatních stránkách telefon sice v ničem neexceluje a svoji konkurenci v ničem nepředčí, o to mu však ani nejde. Telefon patří do vyšší střední třídy, kde ho mezi nudnými plackami opravdu nepřehlédnete. Telefon za jeho vzhled a poměr cena/výkon ocenila také renomovaná evropská novinářská asociace EISA (The European Imaging and Sound Association), která Huawei Ascend P6 udělila titul „evropský spotřebitelský smartphone 2013–2014“

TIP: Nepřehlédněte oficiální představení Huawei Ascend P6 ve světě.

Huawei také sdělil přesný datum zahájení prodeje a prozradil i to nejdůležitější – cenu. Telefon se začne prodávat již 2. září za doporučenou cenu 9.990 Kč včetně DPH. Dostupný bude jak ve volném prodeji, tak u všech třech klasických operátorů. Hned ze začátku se můžeme těšit na černé a bílé barevné provedení s pouzdrem v příslušné barvě, v průběhu září se dočkáme i růžového provedení, které ocení zejména ženy.

My máme telefon již několik dnů v redakci a brzy se můžete těšit na videopohled, první dojmy a chystáme pro vás samozřejmě také klasickou psanou recenzi.

Technické parametry Huawei Ascend P6

Kompletní specifikace
Konstrukce132,6 × 65,6 × 6,2 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei K3V2E, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:22 hodin
Dostupnostzáří 2013, 9 990 Kč
Diskuze ke článku
pedes
displej, čtyřjádro, Ramka, gps, foťák, štíhlost, a data 21Mb, to jsou fajn parametry a cena pod 10tisíc - to je dobře nastaveno. To je slušné, mohl by se dobře prodávat. to, že nemá LTE v našich podmínkách nevadí.
Hans
Čínskou mrdku bych si za desítku rozhodně nekoupil.
Hans
To jste tady samí Číňani že za jste z každého čínského krámu posraní ? Aha jsem zapoměl, mladá generace, všechno zadarmo, nebo co nejlevněji, cena rozhoduje.
Nejsem sociál, takže se nemusím přesvědčovat že je v Číně za málo peněz hodně muziky.
Podporujte skvělé čínské firmy
Stepan Kriz
Stepan Kriz
Zdravím pánové, hned z kraje bych se rád zeptal proč pořád když si přečtu komenty k článkům, tak se tady pořád dohadujete a hadate pak i uražite.? Každý Ma právo na svůj názor, tak se tu nehadejte. Telefon je to pěknej, ale je to huawei a tp je prostě zatím alespoň u mě nedůvěryhodná značka.. Podpora a tak..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze