Odkrývá se Honor Note 8: velikán s nadprůměrnou výbavou

Po nedávném představení Honoru 8 s duálním fotoaparátem a zakřiveným sklem na obou stranách se začínají objevovat informace o přerostlém sourozenci s označením Note 8. Ten nabídne obrovský 6,6palcový displej s QHD rozlišením, 13Mpx fotoaparát a výkonnou baterii s kapacitou 4 400 mAh. Ani zbylá funkční výbava nebude vůbec špatná.

Nepřehlédněte:

Snaha výrobců o co největší smartphone asi nakonec opravdu nikdy neskončí, dokazuje to i připravovaný Honor Note 8, který by dle všeho měl přispěchat s 6,6palcovým displejem s QHD rozlišením. Honor by tak vcelku snadno přeskočil i obrovské Xiaomi Mi Max, jež se nám nedávno usadilo v redakci. V případě Honoru Note 8 je potvrzený výkonný osmijádrový procesor Huawei Kirin 955 s taktem 2,5 GHz, až 4 GB paměti RAM a 64 GB interní paměti. Ve výbavě nebude chybět fotoaparát s rozlišením 13 Mpx, sekundární nabídne 8Mpx rozlišení. Baterie s kapacitou 4 400 mAh by měla zaručit alespoň jednodenní výdrž, i když vzhledem k výbavě a velkému QHD displeji máme prozatím trochu smíšené pocity a obavy z reálné výdrže.

Honor 8 Note

Existovat dle všeho bude také méně výkonná varianta s procesorem Kirin 950, 3 GB paměti RAM a se 32GB interní pamětí. Rozměry 178,8 × 90,9 × 7,18 mm a hmotnost 219 gramů naznačují, že vyloženě kapesní telefon Note 8 od Honoru rozhodně nebude. Oba modely budou navíc vybaveny USB-C portem a typicky rychlou čtečkou otisků prstů. Nižší model by měl vyjít na 272 euro (7 400 Kč), zatímco výkonnější varianta vyjde na 313 euro (8 500 Kč). Odhalení je dle posledních informací naplánované na 1. srpna, těšit se tedy můžeme již v pondělí.

Zdroje: shouji.tenaa.com, gsmarena.com, gsmarena.com