HTC vyhlašuje soutěž pro studenty ČVUT

1

Česká pobočka výrobce HTC připravila pro studenty ČVUT zajímavou soutěž, která spočívá ve vývoji aplikací pro Android zdarma pro tělesně postižené spoluobčany.

Tip: přečtěte si také článek - HTC v Praze ve spolupráci s ČVUT otevírá mobilní laboratoř

Společnost HTC ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým v Praze vyhlašuje grantovou soutěž pro studenty Katedry počítačové grafiky a Interakce. Cílem je vývoj volně dostupných a užitečných aplikací pro operační systém Android pro nevidomé či jinak hendikepované lidi, které jim dokáží ulehčit řadu denních úkonů. Pro autora aplikace s největším přínosem pro společnost je přichystána odměna ve výši deset tisíc korun a tablet HTC Flyer. HTC tímto krokem navazuje na probíhající spolupráci s ČVUT , která byla oznámena v dubnu letošního roku. Tento projekt se nyní zaměří na pomoc skupině nevidomých, zdravotně postižených a seniorů.

„Od spolupráce se šikovnými a ctižádostivými studenty si slibujeme nejen inovativní myšlenky, ale především řadu nových užitečných aplikací pro zdravotně postižené, které budou řešit jejich každodenní problémy nebo závislost na jiné osobě,“ říká Kamil Vacek, ředitel českého zastoupení HTC a dodává: „V dalších letech plánujeme spolupráci s českými vysokými školami zintenzivnit a oslovit daleko větší počet studentů.“

Společnost HTC aktivně podporuje české programátory nejen z řad studentů, ale i profesionální vývojáře. Výhercem předchozí otevřené soutěže, kterou společnost vyhlásila v květnu minulého roku, se stal František Hejl s aplikací PubTran. Soutěž byla určena široké veřejnosti. Do grantové soutěže se mohou zapojit pouze studenti Katedry počítačové grafiky a Interakce při ČVUT, tedy předmětů NUR (Návrh uživatelských rozhraní) a PDA (Principy tvorby mobilních aplikací). Zájemci se u svých školitelů v určených termínech nahlásí a zvolí téma semestrální práce. Navrhovaná témata následně zástupci katedry a HTC posoudí z pohledu funkčnosti a následně schválí, upraví či zamítnou.

Finální podobu semestrální práce je student povinen odevzdat na přelomu listopadu a prosince letošního roku. Po celou dobu tvorby aplikace je možné konzultovat práci se zadavateli i se cvičícími. Po odevzdání a kontrole všech prací v soutěži, nezávislá komise složená ze zástupců ČVUT a HTC vybere tři nejlepší práce, které odmění. Více informací o ČVUT a jejích studijních programech naleznete na www.cvut.cz.

Zdroje: TZ HTC

Diskuze ke článku
Jean
Umíte-li programovat v Androidu, vyznáte-li se převodu hlasu na řeč s využitím enginu od Google a máte-li chuť zapracovat na řešení pro neslyšící pak se ozvěte. Mám nápad, který je v podstatě využitelný nejen pro rozpoznání mluveného slova (neslyšící) ale i pro terénní překlad mluveného slova v cizím jazyku do jazyku mateřského. Můj nápad spočívá ve výrazném zefektivnění metody strojového rozpoznání mluvené řeči doplňkovou metodou. Zájemci z ČVUT pište na jean.laroux@seznam.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze