HTC údajně připravuje VR Vive pro mobilní telefony

1

Minulý rok bychom mohli označit rokem vzestupu virtuálních realit. Velmi aktivní je v tomto ohledu HTC a neměnný by měl být i rok 2017. Dočkat bychom se totiž měli modelu určeného pro mobilní telefony.

HTC Vive
Současná virtuální realita HTC Vive

Včera jsme vás informovali o tom, že se společnosti HTC příliš nedaří a mohou za to zejména mobilní telefony. Existuje však rozvíjející se a do budoucna velmi perspektivní segment, ve kterém je naopak HTC tahounem. Jedná se o virtuální realitu. Headset HTC Vive patří nejen k absolutně nejlepším v současné době, ale také nejprodávanějším po celém světě. K současnému modelu, který jsme si samozřejmě již zkoušeli, však potřebujete klasický počítač. Ten navíc musí být skutečně velmi výkonný, aby náročné hry ve virtuální realitě dokázal plynule spustit. Chia-lin Chang, finanční ředitel HTC, v rozhovoru pro server Cnet uvedl, že společnost v letošním roce chystá také mobilní virtuální realitu.

TIP! Střílel jsem mimozemšťany s novým HTC Vive. A byla to zábava

Dle dostupných informací nemá být další model Vive tedy závislý na počítači a bude určen pro konkrétní mobilní telefon. Mluví se o současném modelu top HTC U Ultra, který právě vstupuje na český trh. Chang však doplňuje, že nepůjde o jednoduché řešení ve stylu Gear VR od Samsungu či Daydream od Googlu. Údajně se totiž nebude muset telefon umístit do samotné náhlavní soupravy a existuje tak možnost, že celá mobilní virtuální realita bude nezávislým zařízením. Více informací bychom se měli dozvědět ještě letos, neboť HTC hodlá svůj další počin prezentovat na sklonku roku.

HTC Vive – CES 2017

Zdroje: cnet.com, fonearena.com