HTC Sense 6.0: čistší a jednodušší grafika i nové funkce

1

Spolu s novou generací HTC One (M8) představilo dnes v Londýně HTC i novou verzi své grafické nadstavby HTC Sense 6.0. Celé prostředí, které bylo celkově přepracováno a dostalo nové funkce, přitom nebude exkluzivně dostupné pouze pro nové HTC One (M8), ale postupně dostanou aktualizaci i loňské HTC One a některé další modely.

Celé přepracované prostředí dostalo nový svěží vizuální styl, jehož barevnost si můžete upravit pomocí přizpůsobitelných barevných motivů. Šestka v názvu nové verze Sense přitom neoznačuje podle HTC, že se jedná již o šestou generaci této nadstavby, ale má symbolizovat i to, že s ní telefon získává šestý smysl.

Ten nejlépe reprezentuje funkce Motion Launch, která má za úkol usnadnit a rozšířit možnosti ovládání telefonu pomocí čidel a pohybu. Jednoduše jej tak můžete ovládat pomocí různých gest, aniž byste se dokonce museli dotýkat obrazovky.

Nepřehlédněte: Nové HTC One představeno: je kulatější a má dva fotoaparáty

TIP: Přečtěte si podrobné první dojmy s videem přímo z Londýna

Funkce Auto Answer umožňuje přijmout hovor pouhým přiložením telefonu k uchu. Zmínit však můžeme i dvojité poklepání na displej pro jeho odemknutí a zamknutí. To však není nic nového. S dvojitým poklepáním na displej již přišla v minulosti Nokia u svých Lumií s WP8 a u Androidu to nabízí například LG.

Nové HTC One jako první přichází se Sense 6.0

HTC BlinkFeed nabízí více než 1000 zdrojů

S funkcí HTC BlinkFeed, která integruje na domácí obrazovce na jedno místo zpravodajství i novinky ze sociálních sítí, přišlo HTC již loni a nejedná se tedy o žádnou novinku. Stejně jako celé prostředí i zde však došlo k výraznějšímu redesignu. Blinkfeed je nyní barevnější s méně přechody a lištami. Jeho ovládání je více intuitivnější a přichází s plynulým posunem, adaptabilními prvky i novým rozložením.

Mnohem větší změny u Blinkfeed však zůstávají uživateli skryty a zahrnují nové SDK, které umožňuje partnerům integrovat svůj obsah. Výsledkem toho je obsah od více než 1000 partnerů, mezi kterými nechybí ani mobilenet.cz, a který je rozdělen do jasných kategorií.

Uživatelé tak mohou snadněji nalézt nové zdroje a přihlásit se k jejich odběru. Mohou vytvářet i vlastní kanály na jakékoliv téma. Stejně tak mají k dispozici nové tematické balíčky, které přinášejí všechny články a sociální příspěvky na dané téma na jedno místo, a umožňují tak jejich snadné přečtení. V BlinkFeedu je rovněž nově integrován Foursquare, který vám bude doporučovat například místa na oběd. Integrována však bude i fitness aplikace Fitbit.

HTC Sense 6.0 na neoficiálním portu
HTC Sense 6.0 na neoficiálním portu pro loňské HTC One.

Budoucnost HTC Zoe je v cloudu

Vylepšena a zjednodušena byla rovněž funkce HTC Zoe, kterou HTC také představilo již loni. HTC Zoe původně nabízela vytváření krátkých videosekvencí nebo vymazání nechtěných objektů z fotografií. Nyní se tedy podle HTC přesouvá Zoe ke kolaborativní cloudové platformě.

Jednoduše pozvete své přátele, aby sdíleli své fotografie, videa, oblíbenou hudbu. Obsah od všech následně bude zmixovaný do jednoho neuvěřitelného zvýraznění dříve běžných momentů. Nová aplikace Zoe se objeví v obchodě Google Play během letošního léta.

TIP: Přečtěte si podrobné první dojmy s videem přímo z Londýna

S galerií a obrázky však souvisí nová funkce Image Match, která vám udělá v telefonu pořádek ve vašich fotografiích. Jedná se o komplexní vizuální vyhledávací nástroj, který intuitivně roztřídí fotografie podle toho, jaké konkrétní předměty se na nich vyskytují.

Nové prostředí dostanou i loňské modely

Co se týče dostupnosti HTC Sense 6.0, kromě nového HTC One (M8) ho dostanou i všechny modely One rodiny z roku 2013. Lepší obrázek o tom, kterých modelů se to bude týkat si můžeme udělat díky tabulce, která se objevila na internetu ještě před představením nového HTC One, a která obsahuje všechny lépe vybavené modely HTC One (M8) i to v jaké fázi jsou jejich aktualizace.

Podle tohoto dokumentu se mohou na aktualizaci na Android 4.4.2 s Sense 6.0 na přelomu června a července těšit kromě loňského HTC One a verze HTC One s podporou dualSIM i modely One mini, One max a Butterfly S. Pro nedočkavce s loňským HTC One, kteří nechtějí čekat, se nicméně již objevil na fóru XDA-developers neoficiální ROM s HTC Sense 6.0

Zdroje: TZ HTC, forum.xda-developers.com

Diskuze ke článku
Šimon Tomov
Šimon Tomov
Mohli by ste skusiť aj zakryť čočku fotoaparátu že či ešte stále zanáša do ružova.. :) (aj keď tam budú mať asi len bezchybné kusy, ale stojí to za skúšku)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze