HTC prodalo nejvíce Windows Phone telefonů, Nokia je čtvrtá

Přestože Microsoft oficiálně neuveřejnil seznam jednotlivých výrobců a jejich zastoupení na operačním systému Windows Phone 7, my vám přesto přinášíme zveřejněnou statistiku. A jaké jsou výsledky? V první vlně byl suverénním králem výrobce HTC. Druhá dekáda je již v režii výrobce Nokia.

Přehled jednotlivých výrobců a podíl jejich zařízení s WP 7

Ač výrobce nezveřejnil statistiku zařízeních a podíl výrobců se systémem Windows Phone, server Ocassional Gamer přinesl vlastní statistiku, kde ukazuje zastoupení jednotlivých výrobců a jejich podíl na tomto systému. Nemusíme dlouze hádat, abychom uhádli výrobce s největším podílem. Tím je HTC, které uvedlo největší množství zařízení, nesoucích Windows Phone 7. Další pozice pak obsadili korejští výrobci - v řadě za sebou Samsung a LG.

TIP: přečtěte si recenzi Nokie Lumia 800

Přehled výrobců s WP 7 v druhé vlně - zde již dominuje Nokia

Počínaje novou etapou, která zahrnovala uvolnění systému Windows Phone 7.5 Mango a vstoupením novinek Lumia 800 a Lumia 710 na trh, Nokie řádně zamíchala pořadím. Dokonce se ji podařilo předběhnout samotného výrobce HTC. Jak by ne, v těchto dnech Nokia po celém světě zahajuje masivní kampaň, na podporu prodeje Lumie 800. Investice do reklam činí stovky milionů dolarů. A první úspěchy se začínají dostavovat.

TIP: přečtěte si recenzi Nokie Lumia 710

Nokia Lumia 800 - oficiální fotografie

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze