Návod: synchronizujte Windows Phone až s 25 Google kalendáři

1

Až doposud jste mohli synchronizovat váš mobilní telefon s operačním systémem Windows Phone 7.5 jen s jedním kalendářem ve vašem Google účtu. Nyní se to mění, a využít můžete až 25 kalendářů. Chcete vědět jak na to? Je to jednoduché, ukážeme vám to v dnešním článku.

Google nabízí synchronizaci s více kalendáři v jednom Gmail účtu už od začátku nativně pro Android, ostatní OS si nejprve musí zvolit, se kterými Google kalendáři budou pracovat. Pro iPhone toto bylo možné na speciální stránce už dlouho, nyní konečně přibyla i podpora Windows Phone 7.5. Je to velmi jednoduché, ukážeme si v několika málo krocích, jak na to.

Jako první si musíte v nastavení telefonu přidat svůj Google účet, to už patrně máte udělané, je na výběr mezi ostatními účty v menu Nastavení / e-mail + účty. Stačí jen jméno a heslo, a jste přihlášení. Když se následně podíváte do kalendáře, vidíte, že se nějaká data sesynchronizovala. Nebudou tam ale všechny kalendáře z Google účtu, bude tam jeden, ten hlavní. Jak tam dostat ostatní?

Nyní se musíte přesunout do internetového prohlížeče v telefonu, a zadat adresu http://m.google.com/sync. Budete vyzváni k přihlášení a po něm si budete moci vybrat, které kalendáře v jakém zařízení chcete synchronizovat. Pokud se vám během zobrazení stránky vypíše hláška, že zařízení není podporováno, pak klikněte na odkaz na změnu jazyka, který se pod touto hláškou nachází. Vyberte angličtinu, poté vše začne správně fungovat. Identifikace prohlížeče musí být nastavena na mobilní zařízení.

Kolik kalendářů ve svém Google účtu používáte? Stačí vám limit 25? Vítáte tuto novou funkčnost pro Windows Phone?

Zdroje: engadget.com