HTC představilo 2. generaci virtuální reality HTC Vive Pre

8

HTC odhalilo Vive Pre, druhou generaci vývojářské edice virtuální reality, která představuje novou kameru a room-scale technologii. S novými partnery se virtuální realita otevírá širšímu spektru využití i zákazníků. Každá z jeho komponent byla inovována tak, aby poskytla vyšší komfort, ergonomii i výkon. Dostupnost pro širokou veřejnost se již blíží.

O virtuální realitě HTC Vive jsme toho napsali již mnohé, vždy jsme vyzdvihli to, že jde o jeden z nejpokročilejších systémů pro zprostředkování virtuální reality. Spolupráce s tisícovkami vývojářů a dalších partnerů umožnila, že se virtuální realita od HTC uplatní nejen v herním průmyslu, obchodu a automobilovém průmyslu, ale také ve vzdělávání nebo zdravotnictví. Na veletrhu CES 2016 Vive prezentovalo více než 15 partnerů.

HTC Vive Pre

„Když jsme před deseti měsíci představili Vive, měli jsme ambiciózní cíl navždy změnit způsob, kterým lidé komunikují a interagují se světem,“ říká Cher Wang, předsedkyně dozorčí rady a výkonná ředitelka společnosti HTC. „Od té doby se Vive těšilo fenomenálně pozitivní pozornosti v médiích, u odborníků, zákazníků i stovek partnerů a společností, se kterými jsme spolupracovali na vytváření inspirativního obsahu pro virtuální realitu. Příliš dlouho byla virtuální realita jen příslibem. Stojíme na prahu nové éry. HTC Vive vytváří svět, ve kterém je jediným omezením lidská představivost.“

...nový uhlazenější design

Design headsetu Vive je nyní uhlazenější a nabízí uživateli vyšší komfort, díky kterému ho virtuální realita zcela nerušeně pohltí. Zařízení je nyní kompaktnější a je vybaveno novým systémem popruhů, které poskytují headsetu lepší stabilitu a vyvážení. Vylepšení se dočkal i vizuální systém. Nové displeje poskytují vyšší jas a proběhly u nich i další úpravy zobrazení, které vedou ke zvýšení pocitu přítomnosti ve virtuální realitě.

HTC Vive Pre

Kromě toho byl headset vybaven výměnnými pěnovými stélkami a nosní opěrkou, takže HTC Vive Pre padne každému uživateli a přizpůsobí se nejrůznějším tvarům hlavy, aniž by byla omezena možnost použití headsetu s dioptrickými brýlemi.

A lepší ovládání...

Příruční ovladače systému HTC Vive byly kompletně přepracovány a nabízí nyní lepší ergonomii, vyvážení i měkčí tvary. Pro jistý a pohodlný úchop jsou nyní vybaveny texturovanými tlačítky a gripy. Nová dvoukroková tlačítka spouště umožní jemnější manipulaci s objekty a hmatová odezva zajistí důležitou zpětnou vazbu na vaše akce ve virtuálním světě. Pokrok zaznamenalo i napájení ovladačů, ty nyní pohání integrovaná lithium polymerová baterie, která poskytne na jedno nabití přes 4 hodiny provozu prostřednictvím standardního microUSB konektoru.

Redesign se nevyhnul ani základnovým stanicím, které jsou nyní kompaktnější, tišší a umožňují ještě přesnější snímání pohybu.

Zahájení prodeje HTC Vive je naplánováno na duben letošního roku. HTC společně s Valve však začátek letošního roku odstartuje distribucí dalších více než 7000 sad HTC Vive mezi vývojáře.

Virtuální realita HTC Vive – první pohled z MWC 2015

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Stenli
Stale nechapem, ako to bude fungovat u ludi, ktori nosia okuliare, ci uz do dialky, alebo do blizky........ Vie mi to niekto vysvetlit?
Var-G
Jaké asi budou nároky na HW na počítačích a s jakýma hrama bude kompatibilní ?
Pavel Kriska
Jestli bude ta virtuální realita stejně nudná, jako její popis v článku, tak si radši koupim točeňák a pustim kolotoč.
Vlastimil Bartošák
Vlastimil Bartošák
Vypadá to pěkně ,ale jsem trochu zmatený..... to jako budu muset mít neustále připojený HDMI kabel? Jak se pak s tím kabelem mám pohybovat :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze