Důvody opoždění HTC Vive? Nový design ovladačů

V dnešní době připravuje své brýle pro virtuální realitu hned několik výrobců současně. Svou troškou do mlýna hodlá přispět také HTC s brýlemi Vive. Ty se však opožďují a dorazit mají příští rok v dubnu. Jedním z důvodů skluzu může být změna designu ovladačů.

HTC Vive

O brýlích HTC Vive pro virtuální realitu víme již od března letošního roku, kdy jsme si je také mohli vyzkoušet. Od té doby pokračoval jejich vývoj a HTC se spojilo také se společností Valve. HTC nicméně během roku oznámilo zpoždění vývoje Vive a termín uvedení na trh byl odložen na duben 2016, aniž by však došlo k nějakému odůvodnění. Nyní se zdá, že důvodem skluzu může být práce na redesignu ovladačů, které budou k Vive dodávány.

TIP! Nejlepší virtuální realita je dechberoucí. Zkusili jsme HTC Vive

HTC Vive – vlevo staré ovladače, vpravo nová podoba

Pokud si porovnáme snímky původních ovladačů a nové rendery, je patrné, že HTC je změnilo od základu. Ovladače vypadají nejen moderněji, ale patrně se výrazně zlepší také ergonomie při jejich držení a používání. CEO společnosti HTC, Cher Wang, také uvedla, že při vývoji virtuální reality Vive se podařilo překonat mnohé technologické překážky a požitek by tak měl být ještě lepší než zkraje letošního roku. I tento fakt může stát za zpožděním.

Virtuální realita HTC Vive – první pohled z MWC 2015

Zdroje: slashgear.com, vrfocus.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze