HTC One X10 oficiálně: výdrž, odolnost a selfie

4
HTC One X10 oficiálně: výdrž, odolnost a selfie
  • Mobil střední třídy nijak nevybočuje ze zajetých standardů značky
  • Zajímavostí je silnější baterie s kapacitou 4 000 mAh
  • Přední fotoaparát je širokoúhlý

HTC stále nevzdává svůj boj o zákazníky. Ten se odehrává nejenom v nejvyšších patrech, ale také ve střední třídě, kam tento model svou výbavou spadá. Je z něj poznat, že cílí hlavně na mladé. Ti by měli ocenit jeho vyšší výdrž, odolnost proti pádům a poškrábání a také zaměření na selfies.

5,5 palce velký displej s rozlišením 1 920 × 1 080 bodů kryje sklíčko Gorilla Glass blíže nespecifikované generace. Společně s celokovovým tělem by se mělo jednat o telefon odolnější proti malým pádům a poškrábání. Mladí by zde určitě také ocenili alespoň nějakou odolnost proti kapalinám, ta zde však chybí.

O provoz se postará osmijádrový MediaTek Helio P10 v kombinaci s 3 GB operační paměti a 32 GB prostoru pro data. Ten lze dále rozšířit paměťovými kartami až do teoretické kapacity 2 TB. To je vcelku obvyklá a dostačující výbava. Pro někoho ale může být důležitější fakt, že je v telefonu přítomná baterie s kapacitou 4 000 mAh, což by podle HTC mělo vystačit na dva dny provozu. O to by se měla postarat i funkce Boost+, která zlepšuje zacházení se zdroji ve vysoké zátěži, například při hraní her. Jinými slovy, umí potlačit využívání zdrojů aplikacemi na pozadí, takže telefon pořád poběží tak, „jako byste ho vytáhli z krabice“. Vyšší kapacita baterie se však podepsala na hmotnosti, která v tomto případě činí 175 gramů.

HTC One X10 na oficiálních snímcích.

Dalším prvkem, kterému je z pohledu tvůrce věnována velká pozornost, je přední fotoaparát. Jeho rozlišení činí nadprůměrných 8 megapixelů. Má sice pevné ohnisko, ale úhel záběru 86 stupňů. Také disponuje funkcemi specifickými pro pořizování selfies, například softwarovým vylepšením kvality pleti anebo fotografováním pomocí gesta.

Ani zadní fotoaparát s rozlišením 16 megapixelů nezůstává pozadu. Jeho výbava je vcelku obvyklá, ale zaujme PRO mód s možností manuálního nastavení jednotlivých parametrů a schopností pořizovat snímky ve formátu RAW. Pod čočkou zadního fotoaparátu na zádech vidíme rovněž kruhovou čtečku otisků prstů.

Chytrý mobilní telefon HTC One X10 se začíná prodávat v Rusku, další trhy by měly následovat. Zde nese cenovku necelých 20 tisíc rublů, což by po přepočtu a připočtení daně z přidané hodnoty činilo necelých 11 tisíc korun českých.

Technické parametry HTC One X10

Kompletní specifikace
Konstrukce152,9 × 75,6 × 8,2 mm, 175 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10,
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2017, 11 000 Kč

Zdroje: htc.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Omg, střelte už někdo to zvíře do hlavy, nemůžu se dívat, jak se trápí.
dakr1
Kdyby tam aspon dali Helio P20, kdyz uz tam musi cpat Mediatek...
Dave
Zase P10tka a zase cena přes deset tisíc ať už HTC skonči proč tam proboha davají tak staré procesory.
banner
stejně budou fotky z předního neostré, pleť jak vosková figurína a přepaly

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze