HTC Desire C: nová fotografie a informace (3x aktualizováno)

Největší vlnu oficiálních odhalení máme díky MWC již za sebou a nyní se pomalu vracíme ke spekulacím a únikům. Mezi ně patří i nová fotografie, v jejíž metadatech dokážeme najít zmínky o novém, dosud neoznámeném smartphonu výrobce HTC.

Aktualizováno 13. 5. 2012 - oficiální fotografie a specifikace

Představení nového HTC Desire C se velmi pravděpodobně kvapem blíží. Na internet totiž unikla oficiální fotografie spolu s několika specifikacemi od portugalského Vodafonu. Co se tedy nově dozvídáme? V prvé řadě se novinka bude opravdu jmenovat Desire C. Z technických parametrů je potvrzen 3,5 palcový displej s rozlišením 320 x 480 pixelů. Poněkud zamrzí, že procesor bude taktován jen na 600 MHz. Interní paměť nabídne prostor o velikosti 4 GB a na zádech telefonu bude čočka 5 megapixelového fotoaparátu. Desire C bude stejně jako ostatní letošní novinky spadat mezi modely s podporou Beats Audio. Nepotvrzenými informacemi je kapacita baterie 1230 mAh a startovací cena 200 eur (necelých 5000 Kč).

Aktualizováno 9. 5. 2012 - první živé fotografie

Server itproportal.com přinesl první živé fotografie telefonu, který se má podle posledních informací jmenovat nakonec Desire C. Dříve zdroje uváděly název Wildfire C. Dříve uniklé technické specifikace se zčásti potvrzují. Novinka má přinést 1 GHz procesor a Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 512 MB RAM a 4 GB interní paměti. Oproti původním informacím se však nyní zdá, že novinka bude mít menší displej - místo 3,5 palců se nyní spekuluje o 3,2 palcích.

Novinka se má údajně jmenovat HTC Desire C

HTC Desire C (pokud se tak bude jmenovat) by měl být na trh uveden už v červnu, takže se oficiálního představení můžeme dočkat každým dnem.

Aktualizováno 15. 4. 2012 – více informací a první tisková fotografie

Server pocketnow.com zveřejnil první tiskovou fotografii HTC s kódovým označením Golf, o kterém jsme vás již informovali dříve v odstavcích níže. Telefon by se měl podle nejnovějších informací jmenovat Wildfire C, a měl by být nástupcem staršímu Wildfire S. Design telefonu se naprosto drží filozofie vzhledu telefonů, kterou si výrobce pro letošní rok stanovil. Podobný design ostatně nabízí i již představená dvojice HTC One S a One X. Zatím není jisté, jestli půjde o polykarbonát, obyčejný plast či nějaký druh kovové slitiny.

HTC Wildfire C na uniklé oficiální fotografii

Zdroj také upřesnil a lehce poupravil dříve známé technické specifikace. HTC Wildfire C by se podle nich měl zařadit na prozatímní nejnižší pozici v celém letošním portfoliu výrobce. Nabídnout by měl namátkou třeba 3,5 palcový HVGA (320×480 pixelů) displej, 5 megapixelový fotoaparát s autofocusem, 1 Ghz procesor s jedním výpočetním jádrem, půl gigabajtu RAM, 4 GB vnitřní paměti spolu se slotem na microSD karty a 25 GB cloudovým úložištěm Dropbox. Samozřejmostí je pak Wi-Fi, Bluetooth 3.0 nebo 3G HSPA. Opět můžeme očekávat i zvuková vylepšení od Beats Audio.

Původní text článku

Fotografie opravdu nepředstavuje ani zdánlivě něco, co by se dalo považovat za smartphone či jakýkoliv jiný přístroj. Podle některých indicií by se ale mohlo jednat o testovací foto nového smartphonu. To podstatné se navíc skrývá v EXIF datech. Tam lze totiž vyčíst nejen název smartphonu, ale i další specifikaci. Tajemný přístroj neze kódový název HTC Golf a měl by se pochlubit 3 Mpx fotoaparátem.

Tím bohužel informační studna fotografie končí, do tématu se ale přidávají také věrohodné zdroje webu PocketNow, které dodávají několik dalších hardwarových specifikací. Podle všeho se má jednat o mainstreamový až lowendový přístroj, který kromě 3 Mpx fotoaparátu přinese například procesor s taktem 800 MHz, 512 MB paměti, 4 GB interního úložiště, HVGA displej s úhlopříčkou 3,5 palce či operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Jedná se samozřejmě o čiré spekulace. EXIF data je velmi lehké pozměnit a velmi dobře na sebe jen někdo tímto upoutal pozornosti. Vezmeme-li ale v úvahu, že stejné zdroje pravdivě nadhodily některé detaily v minulosti, můžeme se začít těšit. Na oficiální potvrzení existence modelu si budeme muset několik týdnů či měsíců počkat. Co si o novém modelu myslíte vy?

Zdroje: recombu.com, pocketnow.com, itproportal.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Vzhledem k těm parametrům je to nižší střední třída. Ergo za startovací cenu okolo 4 tisíc by to šlo. Ale v HTC jsou pošahaní a tak cena pravděpodobně bude zase tak o 1,5 tisíce vyšší.
Raiden_cz
Stejně si myslí že to bude nový Wildfire, protože když se mrknete na modelovou řadu Desire tak měli ve vzhledu hodně společného a tenhle telefon vypadá spíš jako wildfire :) ale je to jen moje spekulace bůh ví jak to nakonec bude... :)
Baron
Displej a zvenku jak Wildfire, zevnitř jen jiný taktovací kmitočet a místo Gingerbreadu je IceCreamSandwich. Apropo- nikde jsem nenašel popsané rozdíly mezi Gingerbreadem a ICS. N a mne to dělá taktéž dojem jen šponování ceny. Jako Desire S by muselo s cenou extremně dolů, přišlo OneV.....a to ještě One V nemá digitální kompas.....
xsarahdi
V čom je rozdiel medzi týmto a Wildfire S??? A cena? Akože HTC je lepší ako NOKIA...za 600MHz a 200€ ???
FAKT sila

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze