HTC Evo 3D: třetí rozměr už brzy v České republice

10

Na jaře letošního roku HTC za velkou louží představilo svůj první 3D telefon. Několik měsíců jsme jen záviděli a doufali. Po dnešním dopoledni už je jasné, že se dočká Evropa a to včetně České republiky, kde se Evo 3D se dvěma 5 Mpx kamerami, qHD displejem a bohatou výbavou začne prodávat již za několik týdnů.

Až donedávna jsme si mohli být takřka jistí, že prvním 3D telefonem prodávaným v České republice bude LG Optimus 3D. Dnes však situace vypadá naprosto jinak. HTC v Londýně představilo model Evo 3D také pro Evropu a potvrdilo prodej i u nás.

HTC Evo 3D - oficiální fotografie

Model Evo 3D jsme vám představili už v březnu. proto se dnešní první pohled ponese v trochu skromnějším duchu. Designem ani 3D novinka nijak nevybočí ze zaběhnutých kolejí. Opět půjde o „dotykovou placku“ s typickým protáhlým reproduktorem na displejem. Číselně bude displej shodný s modelem Sensation. Na úhlopříčce 4,3 palce nabídne jemné rozlišení 960 x 540 pixelů. Hlavním rozdílem bude přídomek 3D. Trojrozměrného zobrazení si budete moci užívat aniž byste museli na očích mít brýle.

Hnací silou bude dvoujádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz. Opět tedy stejný jako u modelu Sensation. Operačním systémem bude Android 2.3 Gingerbread a chybět nebude ani nadstavba Sense. Ta bude přítomna ve své nejnovější verzi, kterou jsme mohli vidět opět u modelu Sensation. U Eva 3D však bude upraveno pro 3D zobrazení. Zásadní inovací například prošla oblíbená aplikace pro předpověď počasí.

Dalším tahákem je samozřejmě přítomnost dvou fotoaparátu na zadní straně. Oba nabízejí rozlišení 5 megapixelů. Pokud však budete chtít pořizovat 3D snímky, budete se muset spokojit jen se dvěma megapixely. Záznam videa je možný v rozlišení 1280 x 720 pixelů a to v 2D i 3D. Fotoaparátu nechybí automatické ostření a LED dioda. Uživatelé také jistě ocení novou funkci Tiltshift Effect. Díky ní bude možné u uložených snímků tahem prstu rozmazat vybrané části fotografie v pozadí, přičemž ostrost objektů v popředí zůstane zachována. Přepnutí do režimu 3D focení bude snadné. pro tento účel HTC připravilo posuvník na pravém boku. Hned vedlě něj se nachází překvapivě i spoušť fotoaparátu. nezbývá než doufat, že se fotoaparát HTC zase jednou povede.

Prostředí fotoaparátu

Zbylá výbava je v podstatě totožná s modelem Sensation. Rychlé datové přenosy jsou zastoupeny technologiemi HSDPA a HSUPA. Postrádat nebudete Wi-Fi ani Bluetooth 3.0. Pro videohovory či autoportréty je připraven 1,3 megapixelový fotoaparát na přední straně. S větší náročností telefonu si pak poradí silnější Li-Ion akumulátor s kapacitou 1730 mAh.

Přesná dostupnost HTC Evo 3D v České republice oznámena nebyla, nicméně by to mělo být v průběhu léta. Jinými slovy za několik týdnů. Dalším potěšujícím faktorem je cena, kterou HTC pro český trh stanovilo na 14 999 Kč. Za 3D displej a dvě kamery umožňující záznam ve 3D si tedy připlatíte necelých 1 500 Kč (porovnání s modelem Sensation), což nám přijde jako akceptovatelné.

Technické parametry HTC EVO 3D

Kompletní specifikace
Konstrukce126 × 65 × 12,1 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 730 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, 14 999 Kč
Diskuze ke článku
kolar jan
tak to je delo!!
anawarr.cz
co je za technologii tft tn? (je mi jasné, že 3d) to bude zase nevýrazný s-lcd?
nikomudotohonicneni
htc dělá jedno prkno - nechutnou beztvarou placku - za druhým. Už to musí mnoho fanoušků HTC unavovat - vše tzv. na jedno brdo. Umí HTC něco jiného ? Stejně tak je to se Samsungem - s SGS II mu došel dech a všichni teď čuměj na Nokii a Xperie.
Raccon
Tak to nevim no, já jsem si Galaxy SII, kromě toho co má v sobě, koupil hlavně kvůli designu. Někteří tenhle design mají rádi, jasně podobnost s iphonem tu je minimálně zepředu, ale já tenhle styl mám rád. Tak že já jsem spokojen. Samozřejmě by se mi líbilo něco úplně jiného. HTC se mi většinou líbí, ale také by to chtělo krok dál. Co se týče Nokii těm opravdu nezávidím N9 je sice pěkná, ale ne tak že bych litoval že jsem si kupil Galaxy SII a Xperie mě naopak vůbec neoslovily, jsou sice jiné než ostatní, ale že bych na ně čuměl, to fakt ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze