HTC Desire Z v redakci: videopohled a první dojmy - ptejte se!

5

V redakci pro vás již pilně testujeme nové HTC Desire Z - manažerský telefon s QWERTY klávesnicí a operačním systémem Android 2.2 Froyo. Přečtěte si první dojmy, podívejte, se jak Desire Z fotí a pusťte si komentovaný HD videopohled.

HTC Desire Z pro vás právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem, co vás zajímá, co bychom měli vyzkoušet a otestovat a co byste si rádi přečetli v recenzi.

Nevlastní bratr

Nové Desire Z se svým názvem sice hlásí k původnímu modelu Desire, se kterým ale designově nemá nic společného. Velmi podobné jsou ale půdorysné rozměry, Desire Z je však kvůli QWERTY klávesnicí tlustší. Konkstrukce telefonu je výborná a nelze k ní mít námitek. Zajímavě je řešený mechanismus vysouvání klávesnice, který se velmi podobá, tomu, který jsme viděli u Nokií N97 a N97 mini. Jedná se tedy o jakousi kolébku. Více prozradí fotografie a zejména video. Rozdílem je, že narozdíl od Nokií N97 nezůstává část s displejem po vysunutí naklopená, ale je rovnoběžně s klávesnicí. Vysouvací mechanismus je co se týče kvality rovněž vyřešen ukázkově a o jeho výdrž se nemusíme obávat.

TIP: přečtěte si preview HTC Desire Z

Výdrž a výkon: méně je někdy více

To, co však vyvolává obavy je vzhledem k výkonům Desire HD výdrž baterie u Desiru Z. Ten má menší displej, pomalejší procesor a baterii s vyšší kapacitou, takže je výdrž skutečně o něco lepší a pracovní den lze i při náročnějším používání přečkat těsně na jedno nabití. Od manažerského telefonu, kde je výdrž tím hlavním, jsme však očekávali mnohem více a při intenzivnějším používání by bylo dobré si s sebou nosit nabíječku nebo alespoň microUSB kabel pro dobití z počítače.

Výkonový rozdíl oproti Desire HD je patrný a reakce jsou tak někdy mírně pomalejší, ale ovládání je stále pohotové, pohodlné a bezproblémové. Díky uspořeným megahertzům vydrží navíc telefon o něco více na jedno nabití, a poměr výkonu a výdrže baterie se tak u Desire Z jeví jako lepší, než u Desire HD. Funkčně je Desire Z naprosto totožný s Desirem HD a pokud si chcete o veškerých funkcích přečíst více, doporučuji recenzi HTC Desire HD.

Jak fotí HTC Desire Z?

Často padají také otázky ohledně kvality fotoaparátu, který sice v manažerských telefonech není tím hlavním, ale občas se určitě hodí. Fotografie lze hodnotit jako nanejvýš průměrné a kvůli viditelné a nepěkné kompresi se ztrácí detaily. Nelze si také nevšimnout neostrosti v levé části snímků. Noční fotografie pak Desiru Z vysloveně nejdou. Na momentky tedy fotoaparát dostačuje, ale nic víc od něj neočekávejte.

TIP: přečtěte si preview HTC Desire Z



HTC Desire Z pro vás právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem, co vás zajímá, co bychom měli vyzkoušet a otestovat a co byste si rádi přečetli v recenzi, na kterou se můžete už brzy těšit. Zatím se můžete podívat na komentované video výše a přečíst si recenzi HTC Desire HD se stejným systémem a funkcemi.

Diskuze ke článku
Milan
Má Dezire Z hlasové ovládání a vytáčení?Je vybaven diktafonem a ekvalizérem?Děkuji.
Martin Pultzner
Hlasové ovládání a vytáčení sice má, ale trochu špatně přístupné (je potřeba stisknout mikrofon u widgetu vyhledávání Google). Vytáčení a ovládání navíc funguje pouze v angličtině a i když je propracované (lze například nastartovat mail aplikaci, přidat kontakty a text a e-mail odeslat bez toho, aby bylo potřeba sáhnout na telefon), není úplně spolehlivé. Pokud máte na telefonu nastavenou češtinu, nic z toho nefunguje a při použití hlasového ovládání vás telefon vždy přesměruje pouze na Google.
Milan
Dobře,ale ještě nechápu to vytáčení.To znamená,že když zadám hlasem např. jméno Milan,které bych měl v seznamu,tak to nic nevytočí,protože je v češtině,ale kdybych měl jméno v angličtině např. George tak to pomocí hlasu vytočí?
Aleš
ma htc desire z root

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze