HTC Desire Z: pořádný Android s QWERTY klávesnicí

Londýnská tisková konference nám přinesla novinku v podobě HTC Desire Z. Je pokračovatelem řady Desire a nabízí plnohodnotnou QWERTY klávesnici spolu se skvělou výbavou. Nechybí nové prostředí Sense.

HTC Desire Z je sourozencem již představeného T-Mobile G2, o kterém jsme Vás informovali nedávno (čtěte T-Mobile G2: opravdový Android podruhé). Výbava je takřka shodná a nechybí v ní téměř nic. Přichází také s několika novinkami. Tou hlavní je nový 800 MHz procesor Qualcomm 7230 s vylepšenou energetickou správou a tím pádem vyšší výdrží baterie. Společně s novým procesorem přichází také nové uživatelské prostředí HTC Sense, které zmíněný T-Mobile G2 nemá.


HTC Desire Z má nejnovější verzi U HTC Sense

HTC Desire Z rozšiřuje nepříliš velkou nabídku Android komunikátorů s QWERTY klávesnicí a přidává navíc skvělou výbavu. Tělu dominuje 3,7" dotykový SuperLCD displej s kapacitní dotykovou vrstvou a s rozlišením 800x480 pixelů. Pod ním nalezneme klasická 4 tlačítka pro ovládání OS Android, který je přítomen ve verzi 2.2 Froyo. Nad displejem nalezneme pouze otvor reproduktoru, kamerku pro videohovory bychom hledali marně. Když telefon otočíme, nabídne se nám pohled na záda z broušeného hliníku a na čočku fotoaparátu. Ten získal rozlišení 5 MPx, nechybí autofocus a v horších světelných podmínkách mu pomáhá přisvětlovací LED dioda. Umí také natáčet video v HD 720p rozlišení.

Konstrukce nového HTC není zcela obvyklá. Nejedná se totiž o klasický výsuvný mechanismus, ale spíš o výklopný. Podobně jako je tomu u Nokie N97 nebo nově představené Nokie E7.

TIP: Přečtěte si také preview: Nokia E7: znovuzrozený komunikátor


HTC Desire Z oficiálně představen 15. září 2010

Zcela nové uživatelské prostředí HTC Sense obsahuje celou řadu vylepšení pro vytváření, sdílení a prohlížení multimediálního obsahu. Nahrávání videa s podporou HD rozlišení umožňuje doplňovat a upravovat fotky a filmy o různé umělecké nebo zábavné efekty. Novinkou je i funkce HTC Locations. Ta poskytuje uživatelům mapové podklady okamžitě bez prodlev a poplatků za přenesená data. Další novou funkcí je čtečka elektronických knih se spoustou možností jako je psaní poznámek, vyhledávání definic nebo překlad textu.

Jak už bylo napsáno, ve výbavě nechybí prakticky nic. Konektivitu obstarává microUSB konektor, Bluetooth 2.1 a WiFi 802.11 b/g/n. Sluchátka připojíte skrze standardní 3,5 mm jack konektor. Dovoláte se jak v sítích GSM, tak ve 3G. S Desire Z se ani neztratíte - je přítomna A-GPS, díky které můžete, po zakoupení aplikací a licencí, bez problémů navigovat jak sebe, tak vaše vozidlo. Pamět se pyšní kapacitou 1,5 GB s možností rozšíření o paměťové karty microSD. Hodnota paměti RAM činí 512 MB.

Nový komunikátor z portfolia výrobce HTC bude k dostání v průběhu října až listopadu za doporučenou cenu 12 999 Kč.

Technické parametry

Rozměry, hmotnost 119 x 60,4 x 14,1 mm, 180g
Konstrukce výsuvná qwerty klávesnice, dotykový displej
Barevné provedení šedé
Sítě GSM Quad-band 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS/HSPA Tri-band 900 / 2100 Mhz
Displej aktivní, kapacitní, SuperLCD, rozlišení 480 x 800 pixelů, úhlopříčka 3,7", akcelerometr
Procesor Qualcomm MSM7230 Scorpion 800 MHz
Paměť 1,5 GB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 32 GB), 512 MB RAM
Otevřený operační systém ano / Android 2.2 Froyo
Organizační funkce e-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, opakovaný budík, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů
Multimédia audio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, OGG, AMR-NB, WAV, MID, AC3, IMY, FLAC, XMF) video (HD(720p@30fps) video reprodukce a nahrávání - kodek: mpeg4, H.264, H.263, H263Sorenson, DivX/ XviD, VC-1. Formát: 3gp (mp4), WMV (asf), AVI (divx), MKV, FLV), klasický 3,5 mm jack
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 pixelů), autofocus
nahrávání 720p HD videa
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Bluetooth 2.1 (profil A2DP, EDR)
GPRS, EDGE, UMTS / HSPA, Wi-Fi (802,11 b/g/n)
Baterie a výdrž Li-Ion 1300 mAh
Cena a dostupnost 12 999 Kč, Q4 2010

Zdroj fotografií: Engadget

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze