HTC Desire 700 oficiálně: výkonný dual SIM v líbivém kabátku

21

HTC na tom není nejlépe, přesto ''chrlí'' jeden smartphone za druhým. Dnes tento tchajwanský výrobce představil dokonce tři novinky, jednou z nich je HTC Desire 700, který se svým vzhledem blíží k oblíbenému HTC One. Nabídne 5palcovou úhlopříčku displeje s qHD rozlišením a čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 od Qualcommu. O dostupnosti na tuzemském trhu zatím není jasno a cena bohužel není úplně nízká.

Nepřehlédněte:

I když je situace uvnitř tchajwanské společnosti HTC všelijaká, výrobce produkuje jeden smartphone za druhým. Dnes představil celkem 3 novinky, tou nejzajímavější je bezesporu ten nejvybavenější, Desire 700. Vzhledově se podobá výkonnějšímu a velice oblíbenému kolegovi z vlastní stáje, modelu One. To důležité se ale ukrývá v útrobách telefonu. Na co se tedy (snad) můžeme těšit?

Design a displej

Jak jsme již zmínili, vzhledově se novinka nejvíce podobá modelu One (potažmo modelu One Max a One mini), a to především díky zaobleným rohům a také díky dvojici děrovaných mřížek. Design telefonu je opravdu velice příjemný, zajímavě působí také hnědé barevné provedení. Rozměry telefonu jsou vzhledem k velikosti úhlopříčky větší, konkrétně 145,5 x 72 x 10,3 mm, hmotnost 149 gramů také nepřekvapí. HTC Desire 700 přichází rovnou s 5palcovým displejem s (bohužel pouze) qHD rozlišením, tedy konkrétně 960 × 540 pixelů. Na 5palcový displej se zřejmě nebude jednat o kdo ví jakou podívanou, HTC mohlo sáhnout alespoň po HD displeji. Jestli bude displej ''koukatelný'' však prozradí až osobní zkušenost s touto jinak velice zajímavě působící novinkou.

HTC Desire 700 v celé své kráse

Výkon a fotoaparát

O výkon se postará 4jádrový procesor Snapdragon 400 (Cortex A7) od Qualcommu, který je taktován na 1,2 GHz. Tomu celému bude sekundovat 1 GB operační paměti RAM. Uživatelská paměť se zastavila na hodnotě 8 GB, naštěstí bude možnost tuto paměť rozšířit pomocí paměťových karet microSDHC až do velikosti 64 GB, což by mělo postačit i těm nejnáročnějším uživatelům. Na zadní straně nalezneme čočku integrovaného fotoaparátu s rozlišením 8 Mpx (konkrétně 3 264 x 2 448 pixelů), nechybí samozřejmě ani přisvětlovací LED dioda, která může fungovat i jako nouzová svítilna. Samozřejmě nepřijdete ani o nahrávání videa, v tomto případě v rozlišení FullHD (1080p). Na přední straně pak nalezneme čočku sekundárního fotoaparátu, který nabídne vcelku nadstandardní rozlišení 2,1 Mpx, za což HTC chválíme.

HTC Desire 700 a detailní pohled z obou stran

Výdrž, dualSIM a dostupnost

Telefon nabídne baterii s kapacitou 2 100 mAh, což je vzhledem k velikosti displeje na hraně. Uvidíme, jak si HTC pohrálo s optimalizací. Na druhou stranu, nižší rozlišení samotného displeje by mohlo mít za následek také menší odběr energie, čili v konečném důsledku také vyšší výdrž. To vše prozradí až reálné testování. Zapomenout nesmíme ani na podporu dvou SIM karet, konkrétně ve formátu microSIM. DualSIM zařízení jsou v poslední době velice oblíbená, u HTC to tedy byla sázka na jistotu. Dávno jsou pryč doby, kdy dualSIM telefony nabízely pouze základní funkce. Pro doplnění musíme uvést, že první ze SIM karet spolupracuje až s HSPA, na druhé si budeme muest vystačit s GSM/EDGE. Samozřejmě nechybí ani Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, uživatele HTC telefonů nepřekvapí ani implementace HTC Zoe.

Cena byla nastavena na 470 dolarů, v přepočtu se tedy dostáváme na částku 11 500 Kč včetně DPH, což není zrovna málo. Je však důležité upozornit na fakt, že cena momentálně platí pouze pro domácí tchajwanský trh. Do České republiky se HTC Desire 700 vůbec nepodívá.

Technické parametry HTC Desire 700

Kompletní specifikace
Konstrukce145,5 × 72 × 10,3 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (540 × 960 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 8930AB, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 11 500 Kč

Zdroje: gsmarena.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
matoneo
Zhruba na úrovni Red Rice. Cena dvojnásobná !!! Kdepak, nepoučí se.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
a single SIM nebude ? :/
brotyat
Jako vždy Htc nezklamalo, na to jaky to parametry to má premrstenou cenu. Ti se už asi nepouci. :-(
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
11K a ani to nemá LTE? :-O

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze