HP Veer a HP Pre 3: dva nové super oblázky

Výsledky akvizice společnosti Palm, která přešla pod společnost HP, začínají nést první plody své práce. HP oznámilo dva nové modely HP Veer a HP Pre 3, které nabídnou vydařený design ve tvaru oblázku jak jsme zvyklí a také hardwarovou QWERTY klávesnici.

Společnost HP takřka "pohltila" společnost Palm, včetně jejich práv, patentů i jejího celého zázemí. Celá transakce se vyšplhala až na rekordní částku 1,2 miliardy dolarů. Zda se jednalo o správný krok, můžeme usoudit dle dvou nových modelů. HP Veer a HP Pre 3.

TIP: přečtěte si také představení nového tabletu HP TouchPad

HP Pre 3

HP Pre 3, první želízko v ohni, osloví svým 3,6" dotykovým kapacitním displejem o rozlišení 480 x 800 bodů. Dalším významným prvkem je výsuvná QWERTY klávesnice. Na přední straně se nachází videokamera s rozlišením 1,3 MPx, která je určená pro videohovory. Na zadní straně pak nalezneme 5 MPx fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Mozkem celého zařízení pak bude operační systém WebOS.

HP Pre 3

Hardwarové parametry vyznívají pro novinku více jak skvěle. Nabídne 1,4 GHz procesor Snapdragon, spolu s 512 MB RAM. Interní paměť bude odlišena ve dvou verzích, první verze nabídne 8 GB, druhá pak 16 GB. Slot pro paměťovou kartu zde není zastoupen.

HP Pre 3

V oblasti konektivity pak bude dobrým pomocníkem díky podpoře bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n/. Dále pak nabídne bluetooth 2.1 + EDR. Pro navigování je připravený GPS modul. Hráči her jistě uvítají přítomnost akcelerometru a gyroskopu. Přítomno je i čidlo regulující jas displeje dle okolního osvětlení.

Zajímavostí, která pojí Pre 3 a dnes představený model TouchPad je funkce Touch-to-share. V praxi by měla fungovat tak, že pokud například pročítáte své oblíbené internetové stránky a přiložíte HP Pre 3 k TouchPadu (nebo naopak), měla by se aktuální stránka přesunout i do druhého zařízení. Uvidíme, jaké bude využití této funkce v praxi.

HP Veer

HP Veer je méně vybavený kolega, u kterého však také nebyla opomenuta hardwarová QWERTY klávesnice. Nabídne operační systém WebOS 2.2. Zobrazovací schopnosti bude obstarávat dotykový kapacitní displej podporující multi dotykové ovládání s úhlopříčkou 2,58". Rozlišení je o poznání menší, pouze 320 x 400 bodů. Hardwarová výbava není tak oslňující, jako u modelu Pre 3, přesto bychom se měli dočkat velmi slušného výkonu. Procesor i u modelu Veer nese označení Snapdragon s taktem 800 MHz a velkorysou pamětí 512 MB.

HP Veer

Datová výbava je na chlup stejná jako u předešlého modelu, očekávat můžeme opět bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR. Zařízení bude distribuováno s interní pamětí 8 GB, i zde výrobce jaksi opomenul slot na paměťové karty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze